OO SDP BUGOJNO: Oštre kritike upućene v.d. direktoru JP za stambeno-komunalne djelatnosti i lokalne puteve Bugojno

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Od početka predizborne kampanje u javnim preduzećima i ustanovama primjetno je vršenje pritiska od strane samoimenovanih direktora na kandidate na predstojećim lokalnim izborima,  a koji ne pripadaju vladajućoj stranci. Zabilježeni su slučajevi neosnovanog pokretanja disciplinskih postupaka protiv pojedinih uposlenika.

Prije nekoliko dana  JP za stambeno-komunalne djelatnosti i lokalne puteve Bugojno izdalo je saopćenje za javnost u kojem  mole da svi politički subjekti vode računa o načinu na koji će lijepiti plakate.

U nedostatku zakonskog prostora za plakatiranje na nivou Općine Bugojno, OO SDP BiH Bugojno je bio primoran koristiti trenutno  dostupna mjesta za plakatiranje, vodeći računa da budemo ekološki osviješteni, ali i da ne ugrožavamo javnu i privatnu imovinu naših građana.

Naša javna preduzeća i ustanove bi trebala da budu  u službi svih Bugojanaca, međutim primijećeno je da  ista tokom ove predizborne kampanje svoje materijalne, tehničke, ljudske i druge resurse koriste isključivo u svrhe promocije trenutno vladajuće stranke.

Ovom prilikom tražimo od samoimenovanog v.d. direktora  JP za  Stambene  i komunalne poslove i kandidata SDA za OV  Bugojno da građanima Bugojna objasni zbog čega pet dana nakon početka izborne kampanje ovo preduzeće na stubove rasvjete stavlja nosače za plakate i iste rezerviše samo za jednu stranku. Smatramo da je trebalo to raditi puno ranije i objaviti javni konkurs gdje bi i ostale stranke imale priliku da rezervišu „adekvatna“ mjesta za svoju promociju.

Također, tražimo od direktora preduzeća da javnosti prezentuje da li je izvršio fakturisanje učinjenih usluga svojoj stranci. U suprotnom može se smatrati da kompletno navedeno reklamiranje izborne kamapanje pomenutog direktora i njegove stranke ide na trošak svih nas građana Bugojna.

OO SDP BiH BUGOJNO

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/