OO SDP BiH Gornji Vakuf-Uskoplje: Vrijeme nam nije saveznik gosp. Načelniče, moramo djelovati odmah!

https://www.bugojno-danas.info/novo-u-dstore-ne-trebate-platiti-skuplje-najjeftinije-mjesto-za-tehniku/' https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Vrijeme nam nije saveznik gosp. Načelniče, moramo djelovati odmah!

Poštovani,

Ovim putem obavještavamo načelnika naše Općine gosp. Seada Čauševića da je Vlada Federacije BiH proglasila stanje nesreće na području FBiH (SL. novine FBiH br. 21/20) i da u jeku pandemije, Odlukom o proglašenju budžeta Općine Gornji Vakuf-Uskoplje za 2020. godinu i Odlukom o izvršenju istog, gosp. Načelnik se ponaša kao da je normalno stanje u Društvu.

U situaciji gdje se svi odgovorni građani naše općine bore se za spas života i golu egzistenciju , gosp. Načelnik se ponaša potpuno iščašeno, na način da je cjelokupnu vlast uzurpirao podržan od strane manjeg broja Općinskih vječnika i određenog broja neformalnih dugogodišnjih vladara u našoj općini.

Struktura budžeta i raspodjela nema nikakve veze sa stvarnim stanjem u društvu, i stiče se dojam da se isti dijeli đuture, bez uvažavanja javnog interesa.

Formalna koalicija na vlasti u našoj općini (koju čine stranke SDA i HDZ) je u proteklom periodu razdrobljena bez minimuma kordinacije i subordinacije i kao takva je nefunkcionalna i nedostupna građanima naše općine.

Općinski odbor SDP-a Gornji Vakuf-Uskoplje poziva sve odgovorne ljude u našoj općini: predsjednike stranaka, odgovorna lica koja obnašaju značajne funkcije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti naše općine, predstavnike građanskih udruženja i dr., da političke i druge razlike ostave po strani i da radimo zajedno na riješavanju problema građana izazvanih pandemijom Coronavirus-om.

Cijenimo da postoje opravdani razlozi za hitno sazivanje sjednice Općinskog vijeća u što skorijem roku, u cilju izrade i usvajanja rebalansa budžeta Općine Gornji Vakuf-Uskoplje za 2020. godinu, koji će biti primjeren ovoj teškoj situaciji koju preživljavamo.

S poštovanjem

OO SDP BiH GORNJI VAKUF-USKOPLJE

https://www.bingotuzla.ba/2020/05/27/u-bingu-vikend-traje-cetiri-dana-28-5-do-31-5-2020/