Saopštenje OO SDP BiH BUGOJNO: Još niko nije odgovarao za propast ‘’Iskre’’

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/bingoosmica/

Igračima, trenerima i svima onima kojima je NK Iskra u  srcu, čestitamo 70 godina od njenog postojanja. Želimo čestitati na svim dobrim rezultatima u ovih 70 godina: osvajanju Srednjoevropskog kupa, ulasku u Prvu ligu Jugoslavije i Prvu ligu Bosne  i Hercegovine. NK Iskra je simbol Bugojna, to je bugojanski brend. Toliko djece, omladine, Bugojanaca, Bosanaca i Hercegovaca, Jugoslovena i svih drugih je prošlo našom Iskrom, da se danas svi koji volimo Iskru sa tugom sjećamo svega što je bilo dobro i loše, ali uvijek puni optimizma za budućnost.

Danas se NK Iskra nalazi u ligi u kojoj se takmiče klubovi iz mjesnih zajednica Federacije Bosne i Hercegovine, klubovi koji nekada nisu mogli ni pomisliti  da igraju u Bugojnu.

Ne tako davno, čudili smo se da nemamo više ATP ‘’Špediciju’’, nemamo hotel ‘’Kalin’’, pa nemamo više ni naše ‘’Gorice’’, pa ni  ‘’Akvarijuma’’. Sigurno smo zaboravili i ‘’INPO’’, a brendova Bugojna ‘’Slavko Rodić’’ i ‘’Olimpija’’ mlađi stanovnici se i ne sjećaju. I tako je već  godinama.

Još niko nije odgovarao za propast ‘’Iskre’’ i nabrojanih preduzeća. Bugojanski sport, uz uništenu privredu, koja je bila među top pet u bivšoj državi, teško da može biti dobro rangiran u ligama BiH.

Mi u SDP BiH Bugojno tražimo da se u interesu bugojanskog sporta i  iz svih sfera sporta doživotno ukloni aktuelno rukovodstvo Sportskog saveza općine Bugojno kao i njihov  nalagodavac načelnik općine. Iste  molimo da sportske događaje ne prate čak ni na televiziji, jer i to može negativno uticati na tok sportskih dešavanja..

Sa našom privredom i preduzećima desilo se isto što i sa Iskrom.  Naime, naša privreda i preduzeća nalaze se na najnižem nivou i niko ne odgovara za njihovu propast. Svima nama je veoma dobro poznato ko je tokom proteklih  dvadeset godina vodio politiku u Bugojnu i čiji kadrovi su učestvovovali u uništavanju poznatih bugojanskih brendova, ali su nam ti isti zauzvrat ponudili četri vrste malina.

Dragi građani Bugojna, oni koji su uništavali sve u ovom gradu, nikad neće moći da naprave nove vrijednosti niti da obnavljaju za dobrobit svih.

Aferim načelniče.

OO SDP BiH BUGOJNO

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/