OO SBB Bugojno: Smatramo neophodnim i hitnim donošenje rebalansa općinskog budžeta

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Predmet : Saopštenje za javnost
Sagledavajući sve negativne efekte, koje je prouzrokovala pojava i širenje korona- virusa, te posljedice koje će tek prouzrokovati u prvom redu na i onako slabašnu ekonomiju na području naše općine, Opštinski odbor Saveza za bolju budućnost predlaže svim parlamentarnim strankama u Opštinskom vijeću Bugojno i načelniku opštine pokretanje i provođenje nekoliko mjera. Njihovim sprovođenjem u praksi, ubijeđeni smo, spremnije bi dočekali težak period, koji je pred svim stanovnicima naše opštine.

Smatramo neophodnim i hitnim donošenje rebalansa općinskog budžeta i formiraje fonda u kojem bi najznačajnija stavka bila podrška privredi i poljoprivredi. Smatramo kako se iz tog fonda treba pružiti linearna podrška svim poljoprivrednicima u sjetvi, a ne selektivna, posredstvom podjele paketa sadnog materijala. Taj fond bi raspolagao sa najmanje milion KM. Ubijeđeni smo da bi to u trenucima narastajuće humanitarne, finsnsijske i ekonomske krize bilo jedino ispravno i djelotvorno rješenje. Također, rebalansom se zalažemo za stvaranje tzv. Kriznog fonda, koji bi služio za interventno djelovanje u svrhu pomoći ugroženom stanovništvu, radnicima, koji su dobili i koji će dobiti otkaze na svojim radnim mjestima. Njima će biti najteže u ovom nastupajućem periodu. Taj fond bi raspolagao sa 500.000 KM.

Bez ovakvog pristupa, ta podrška će izostajati, ili će pak biti stihijska i okrenuta članovima samo jedne stranke, kako je to bilo i danas jeste i na volju onoga u koga je novac.

Situacija je mnogo teža nego što se to od strane vladajućih struktura želi prikazati. Nije dovoljno da različite organizacije na kućne adrese ovih dana nose pakete sa prehrambenim artiklima, i to nekoliko organizacija na iste adrese, što upućuje da se radi o smišljenom stranačkom pružanju pomoći, u znak vjernosti i davanja glasa na narednim izborima, već je potrebno sistemski rješavati porodice, koje su u teškoj finansijskoj situaciji. Prostora za to sigurno ima.

Na ovaj način pravi se lažna predstava da se nešto radi, iako je svakome jasno da je to klasična predizborna kampanja, kakvu već godinama na isti način provode vladajuće strukture u Bugojnu.

Vrijeme je za aktivno djelovanje i konkretne korake za stanovnike naše lokalne zajednice, koji zaslužuju bolji život i bolju budućnost.

DRAGI STANOVNICI BUGOJNA POŠTUJMO PREPORUKE,BUDIMO DISCIPLINOVANI POBIJEDIMO ZAJEDNO KORONA VIRUS I VRATIMO SE NORMALNOM ŽIVOTU.

SBB Bugojno

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o