OO DF BUGOJNO: Pozivamo predsjednicu Općinske izborne komisije Bugojno i načelnika Općine Bugojno da izvrše isplatu novčane naknade članovima biračkih odbora

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Ovim putem Općinski odbor Demokratske fronte Bugojno poziva predsjednicu Općinske izborne komisije Bugojno i načelnika Općine Bugojno da izvrše isplatu novčane naknade članovima biračkih odbora, koji su radili na Lokalnim izborima 2016 održanim 02.10.2016. godine.

Smatramo da su prošli svi razumni i zakonski rokovi za isplatu navedene naknade članovima biračkih odbora, a koja je propisana i Izbornim zakonom BiH.

Napominjemo, da su navedena sredstva za održavanje lokalnih izbora planirana i u Budžetu Općine Bugojno za 2016. godinu i zbog toga ne vidimo ni jedan valjan razlog zašto ove naknade do sada nisu isplaćene članovima biračkih odbora.

Takođe želimo upozoriti gore navedena lica da ukoliko ne izvrše isplatu naknada u roku od 8 dana, bićemo primorani o svemu obavijestiti Centralnu izbornu komisiju BiH u Sarajevu, zbog ne poštivanja Izbornog zakona BiH.

Pres OO DF Bugojno

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/