OO BOSS: Čestitka povodom 1. marta, Dana nezavisnosti BiH

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Svim građanima Bosne i Hercegovine u ime BOSS-Bosanske Stranke i u svoje lično ime upućujem najiskrenije čestitke u povodu 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Tog dana 1992. godine 64 % građana BiH potvrdno je odgovorilo na referendumsko pitanje da li ste zato da BiH bude nezavisna država svih njenih građana i ravnopravnih naroda. Tog dana 1992. godine nastavljen je historijski hod naše zemlje kao suverene i samostalne države.
Slijedeći taj put i istrajavanje na tomu putu, nažalost, moralo se platiti visokom cijenom.
Za slobodu u nezavisnoj Bosni i Hercegovini, koju danas svi mi uživamo, izborili su se oni dostojanstveni ljudi i patriote, čija ih je snažna svijest o pripadnosti bosanskom tlu i bosanskom podneblju vodila u neravnopravnu i bespoštednu borbu.

U ovim teškim vremenima, punim novih izazova, moramo pokazati spremnost za očuvanje onih vrijednosti izborenih u najtežim ratnim okolnostima. A to je danas snažna odlučnost svih nas da ćemo dati svoj puni doprinos na razvoju moderne, evropski orijentisane Bosne i Hercegovine, države koja će biti po mjeri svih njenih građana, za kakvu se i jesmo izjasnili 1. marta 1992. godine.

PREDSJEDNIK OO-BOSS Bugojno
Safet Idrizbegović

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/