Oglasio se Alfa i Omega Iskre, Asim Šahman: Mjesto u Premijer ligi nije vrijedno sukoba među susjedima

# https://www.zekataxi.com/

Nakon što smo objavili članak da MRK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje neće dati nijednu ulaznicu igračima i navijačima Iskre i članak o uništavanju transparenata i grafita Sloginih navijača optužujući Bugojance za taj čin kako bi se zabranio dolazak Iskrinih navijača na utakmicu, kontaktirali smo predsjednika skupštine RK Iskra i predsjednika Kantonalnog rukometnog saveza, Asima Šahmana.

Mjesto u Premijer ligi nije vrijedno sukoba među susjedima niti je vrijedno jedne povrijeđene osobe a sve vodi ka tome. Molim sugrađane da ostanu hladne glave, da budu iznad situacije. Kao predsjednik skupštine kluba RK Iskra i kao predsjednik Kantonalnog rukometnog saveza imam obavezu da smirim strasti.

Nama u Iskri je žao što je došlo do ovakve situacije ali nećemo moliti za ono što bi trebalo dobrosusjedski riješiti i na vrijeme. Normalno je svugdje da se protivničkim navijačima da određeni broj karata. Naši susjedi su odlučili drugačije, mi to prihvatamo i idemo u Gornji Vakuf-Uskoplje odigrati utakmicu pa ko pobjedi neka mu je sretno.

Molim sve naše navijače da se suzdrže zapaljive retorike i da ostanemo mirni. Igračima i članovima Uprave se posebno zabranjuje komentarisanje preko društvenih mreža.

Ovi pomirljivi tonovi ne znače da idemo sa bijelom zastavom, naprotiv, idemo se boriti za svaki gol, za svaku odbranu, dati sve od sebe da na sportski i korektan način dođemo do pobjede.

Nakon što su Vandale optužili za ono sto su sami uradili, smislili su novi štos. Pustili su informaciju da su meni dali 320 karata i to da je dao sin člana njihove uprave.

Istina je da je Nahid Šupić tražio preko kluba 10% ali su mu rekli da nemaju karata. Istina je da sam pokušao kod člana njihove uprave gosp. Saliha Muftića intervenisati da dobijemo nešto karata. Dobio sam odgovor da nije zadužen za karte i da ništa nema sa kartama.

Odgovorno tvrdim da nisam dobio nijednu jedinu kartu niti bih se ponizio i molio. Oni se toliko bave nama a nas oni ne zanimaju. Ako budemo bolji pobijedit ćemo ako budu oni bolji pobijedit će a mi ćemo im sportski čestitati bar onima koji imaju veze sa sportom.

Bugojno-danas.info

https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponuda_tehnike/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o