Oglasili se iz Općinske izborne komisije Bugojna na jučerašnje pisanje portala Bugojno Danas

https://www.bugojno-danas.info/

Na pisanja našeg portala koja se odnose na jučerašnji tekst “Dodijeljeno mu biračko mjesto u Bugojnu! Bugojanac živi i radi u Njemačkoj 8 godina, lična istekla prije 6 mjeseci” iz Općinske izborne komisije Bugojno smo dobili odgovor na sumnje našeg čitatelja o mogućim izbornim krađama koje je naveo u svom tekstu.

Kontaktirali smo predsjednika Općinske izborne komisije Mirzu Ibrahimovića koji nam je otkrio o čemu se radi:

“Na pisanja vašeg portala o “mogućoj izbornoj krađi” na predstojećim izborima mogu reći da neće biti nikakvih nepravilnosti kada je u pitanju regularnost izbora. U tekstu ste spomenuli da osoba iz Njemačke ima određeno biračko mjesto u Bugojnu iako tamo živi i radi, naime, radi se o tome da ta osoba ima prebivalište u Bugojnu i kao takva i svaka druga koja je u inostranstvu a ima prebivalište u svome gradu će biti registrovana za predstojeće izbore, ono što je bitno naglasiti jeste to da ako je ta osoba već glasala kao dijaspora na spisku će pored imena pisati “pošta” te u slučaju da se pojavi na biračkom mjestu, neće imati pravo glasati jer je već glasala u inostranstvu. A što se tiče lične karte što je istekla, CIK priznaje 3 vrste dokumenata, lična, vozačka i pasoš. Još jednom napominjemo da je CIK jasno dao propise i upute svim Općinskim izbornim komisijama kako bi izbori protekli regularno i bez ikakvih smetnji.”

https://www.bugojno-danas.info/ https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://mfbanka.com/stednja/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija/