Održano školsko takmičenje iz programa Civitas “Projekat građanin/ja građanin”

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

U petak je u Gimnaziji Bugojno održano školsko takmičenje iz programa CIVITAS „Projekat građanin/Ja građanin“. Nakon marljivog rada, prikupljanja materijala, provođenja istraživanja i priprema koje pod vodstvom profesora Namira Haračića traju od početka ove školske godine, učenici su imali priliku da pred komisijom prezentuju teme koje su sami izabrali. Priliku da predstave svoj trud i rad imale su četiri ekipe trećih razreda koje u ovoj godini pohađaju predmet Demokratija i ljudska prava. Zadatak da ocijene ekipu koja se posebno istakla u riješavaju problema koji su postavili imala komisija koju su činili slijedeći članovi:

1. Haračić Namir, profesor Demokratije i ljudskih prava
2. Haljeta Amna, pedagog
3. Rustempašić Samra, profesor historije.

Nakon završetka takmičenja komisija je iako su sve ekipe pokazale zavidan nivo znanja iz zadate problematike, veliku dozu kreativnosti, izabrala ekipu koja se za nijansu izdvojila od drugih. Tako je na  takmičenju pobjedu ostvarila ekipa sa temom „Budi drug, pruži ruku“ (3c) i ista će predstavljati našu školu na Općinskom  takmičenju koje će se održati 17. aprila u MSŠ Bugojno. Svim ekipa koje su učestvovale na  takmičenju čestitamo, a pobjedničkoj ekipi želimo puno uspjeha u daljem takmičenju.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o