Održano polaganje za više pojaseve u organizaciji Taekwondo kluba Bugojno

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/


U subotu 4. juna 2016. godine u organizaciji Taekwondo kluba Bugojno u sportskoj dovorani Osnovne škole Bristovi održano je polaganje za više pojaseve. Polaganje je obuhvatalo provjeru znanja iz osnovnih taekwondo tehnika, izvođenje formi, samoodbrane, sportske borbe kao i razbijanje tvrdih predmeta odnosno dasaka i crijepova kao posebnog testa snage. Vođeni motom UVIJEK KORAK ISPRED uveli smo pored standarnog razbijanja dasaka kao testa snage i rabijanje crijepova koje nije nimalo bezopasno što se i pokazalo na posljednjem polaganju.

Polaganju je piristupilo 34 kandidata i svi su položii za više pojaseve, što je rezultat dobrih priprema za polaganje, kao i činjenica da su polaganju pristupili članovi Taekwondo kluba Bugojno koji su zaista bili spremni za polaganje.

Za viši bijeli pojas (9. kup) položili su: Sureja Mašić, Eldin Tekešić i Amna Ždralović. Za žuti pojas (8. kup) položili su: Adin Velić, Zejd Haskić, Harun Ljubunčić, Delila Lisić i Ajla Ždralović. Viši žuti pojas (7. kup) položili su: Jusuf Velić, Dalila Jusufspahić, Adis Hajdarević, Miralem Đopa i Anes Ćurić. Zeleni pojas (6. kup) položili su: Amna Majčić, Tarik Rašak, Rusmir Maroš, Idriz Ugarak, Zejd Ivković, Kenan Ćurić, Abdulah Ljubunčić, Nedim Mašić, Vildana Hero i Leon Skenderović. Viši zeleni pojas (5. kup) položili su: Elma Alibegović, Belma Alibegović, Selma Ohran, Muhamed Bajrami i Nadin Sadiković. Za plavi pojas (4. kup) položili su: Šadija Mašić i Nidal Mašić. Za viši plavi pojas (3. kup) položio je Armin Lončarević. Za crveni pojas (2. kup) položili su: Maid Jusić, Sara Pidro i Amina Basarić.

Polaganje je održano pred komisijom u sastavu:

Hamza Malbašić 3. DAN;
Amel Novalić 2. DAN;
Ivona Malbašić 1. DAN i
Velid Pidro 1. DAN.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/