Održana Skupština Udruženja RVI Bugojno – Velić ostao predsjednik

Foto: RTV Bugojno
https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

U prisustvu 34 delegata održana je 23. izvještajno-izborna skupština Udruženja RVI Bugojno.

Usvojeni su ovom prilikom izvještaj o radu i finansijski izvještaj, te Program rada i finansijski plan udruženja za ovu godinu. Prisutni delegati su ponovo ukazali povjerenje Sabahudinu Veliću za funkciju predsjednika bugojanskog udruženja RVI.

Funkciju potpredsjednika u narednom mandatnom periodu obavljat će Nihad Duraković. Izabran je i UO udruženja od sedam članova, potom tročlani Nadzorni odbor i Sud časti, te Statutarna komisija. Na funkciji predsjednika Skupštine ostao je Đenan Mahmutbegović, kao i sekretar udruženja Ehlimana Sarač. Izabrani su i delegati, koji će udruženje predstavljati u kantonalnoj i federalnoj skupštini, te Predsjedništvu Saveza RVI BiH.

Udruženje RVI općine Bugojno uspjelo je zahvaljujući svojim brojnim i kvalitetnim aktivnostima ostati u redu najuspješnijih i najorganizovanijih udruženja u našoj zemlji. Prihodi udruženja u protekle četiri godine bili su 510.000 KM, a rashodi 460.000 maraka.

Ova povoljna finansijska situacija u dobroj mjeri je doprinjela uspješnom funkcionisanju uidruženja. Tokom prezentacije Izvještaja o radu i finansijskom izvještaju naglašeno je kako su tokom 2016. godine 24 člana Udruženja obavila reviziju na Institutima za medicinsko vještačenje u Zenici i Sarajevu.

Takođe, 118 članova obavilo je u prošloj godini kontrolne preglede, a udruženje je pomoglo članovima u nabavci lijekova, finansiranju 63 jednokratne novčane pomoći, podršci prilikom smrtnih slučajeva, kao i obilazak porodica na ime smrtnog slučaja u šta je utrošeno 13.900 KM.

U prošloj godini udruženje je ostalo zbog smrti, bez jednog svog člana, dok je deset članova sa teškim oboljenjima. Tokom prošle godine 21- an član udruženja je uspio izraditi nova protetička pomagala. Značajna aktivnost u prošloj godini bila je po riječima predsjednika udruženja Sabahudina Velića na potpisivanju ugovora između udruženja i stanara zgrade RVI u Vrbas naselju. Stanovi su sada 1/1 prešli na članove RVI koji koriste stanove.

Po njegovim riječima članovima je sugerisano da pokreću vlastite male biznise i pristupanje projektima smozapošljavanja. U prošloj godini pri udruženju je zaposleno 11 radnika na naplati parking prostora što je i glavni prihod za egzistenciju njihovih porodica.

U prošloj godini preduzeće Binas uposlilo je dva člana udruženja RVI Bugojno , te jedno dijete člana udruženja RVI. Tokom prošle godine nastavljene su i aktivnosti na pružanju podrške KSO Iskra, a udruženje je uzelo učešće i na kantonalnim i državnim sportskim igrama ratnih vojnih invalida.

Prije izbornog dijela Skupštine prisutnim delegatima obratili su gosti. Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović nije krila zadovoljstvo svojim prisustvom sjednici izrazivši spremnost da i u budućnosti podržava projekte RVI Bugojno. Slične poruke uputili su i načelnik općine Hasan Ajkunić i predsjednik Saveza RVI SBK Ekrem Julardžija.

Azam Mandžić / RTV Bugojno

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/