Održana hafiska dova Belmi Hajrić iz Bugojna

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U petak, 11. novembra, je u Gazi Husrev-begovoj džamiji poslije ikindije-namaza proučena hafiska dova Belmi Hajrić, studentici treće godine Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.

U prepunoj džamiji i predivnoj imanskoj atmosferi, ovu svečanost su svojim prisustvom uveličali mr. Nusret Abdibegović, izaslanik reisu-l-uleme, predstavnici Medžlisa IZ Sarajevo na čelu s zamjenikom glavnog imama Malik-ef. Šljivom, profesori FIN-a, te brojni hafizi Kur'ana. Diplomu novoj hafizi je uručio izaslanik reisu-l-uleme, Husein-ef. Smajić. Nakon dove je za sve zvanice upriličen svečani ručak u Gazi Husrev-begovoj medresi.

Hafiza Belma Hajrić, kćerka Mirsada i Hajrije, je rođena 1. aprila 1995. u Bugojnu. Završila je Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu i studentica je treće godine Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu. Hifz je učila tri godine, dok je polaganje pred Komisijom trajalo petnaest dana, svaki dan učeći napamet po dva džuza (40 stranica). Njen muhafiz je mr. hfz. Abdulaziz Drkić kojem je ovo drugi kandidat koji je izašao pred Komisiju za hifz.

Ovim putem hafizi Belmi upućujemo iskrene čestitke, moleći Uzvišenog Allaha da joj olakša čuvanje i ponavljanje Kur'ana te rad po naučenom. Amin.

Akos.ba / Nedim Botić

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/