Održana 8. proširena sjednica Predsjedništva KO SDP BiH SBK/KSB

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U petak, 18.03.2016.godine u prostorijama SDP BiH u Travniku održana je 8.proširena sjednica Predsjedništva KO SDP BiH SBK/KSB sa predsjednicima OO SDP BiH SBK/KSB.

Na sjednici se između ostaloga razmatrala informacija o radu Kluba zastupnika SDP-a u Skupštini SBK/KSB. Također, na sjednici je razmatran i Nacrt izbornog progama KO SDP BiH SBK/KSB za lokalne izbore 2016.godine. Nacrt izbornog programa KO SDP BiH SBK/KSB urađen je na osnovu izbornih programa općinskih organizacija na nivou Srednjobosanskog kantona. Posebna pažnja je posvećena izvještajima iz općinskih organizacija o trenutnom stanju organizovanosti i tekućim aktivnostima vezanim za pripreme za lokalne izbore 2016.

Na osnovu planiranih aktivnosti KO SDP BIH SBK/KSB, u proteklih mjesec dana, uže rukovodstvo Predsjedništva KO SDP BiH SBK/KSB obišlo je veći dio općinskih organizacija SDP SBK/KSB gdje su u razgovoru sa rukovodstvima razmatrali trenutnu situaciju u općinskim organizacijama. Predsjednik KO SDP BIH SBK/KSB Nijaz Helez je istakao da je uglavnom zadovoljan stanjem organizovanosti u većem dijelu općinskih organizacija, te da će se rukovodstvo Predsjedništva KO SDP BiH SBK/KSB maksimalno zalagati za užu saradnju sa općinskim organizacijama u smislu svih vidova podrške radi što kvalitetnijeg rada SDP-a na nivou Srednjobosanskog kantona.

Kantonalni odbor SDP BIH SBK/KSB nastavlja sa aktivnostima sa akcentom na pripreme za održavanje sjednice KO SDP BiH SBK/KSB koja je planirana krajem mjeseca marta, na kojoj se, između ostalog, planira prezentacija projekta “Siguran glas” u sklopu priprema za lokalne izbore 2016.

KO SDP BiH SBK/KSB

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/