Održan seminar na temu: „Misijsko djelovanje u džematu“

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

U Kulturnom centru princeze Dževhere danas je upriličen seminar za imame, hatibe i muallime na temu: „Misijsko djelovanje u džematu“

Učesnicima seminara u uvodnom dijelu, u ime organizatora Muftijstva travničkog, obratio se muftija dr. Ahmed ef Adilović istakavši kako je riječ o prvom od tri seminara planirana tokom ove mektebske godine.

Tokom seminara obrađene su tri teme. Temu „ Misijsko djelovanje u džematu – nove forme djelovanja“ prezentirao je mr. Abdulgafar Velić, imam sarajevske Istiklal džamije. Kako je istakao imam Velić učenje mukabele tokom ramazana i organizacija mektebske nastave su neke od posebnosti Islamske zajednice u Bosni i Hedrcegovini u odnosu na druge zemlje, a ovom prilikom, tokom izlaganja teme, posebno se fokusirao na korištenje novih tehnoloških dostignuća i društvenih mreža.

O temi „Normativna kultura službenika Islamske zajednice – između misije i norme“ govorio je Mensur Karadža, dok je Vehid ef Arnaut prezentirao temu „Analiza završnih ispita za polaznike mektebske nastave“.

Osman Mešan/rtv.bugojno.org

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/