Održan sastanak povodom spasa NK Iskra! Osniva se NK Iskra 1946?!

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Danas je u Općini Bugojno održan sastanak koji je sazvao načelnik Bugojna Hasan Ajkunić a prisutni na sastanku su bili predstavnici NK Iskra, Općine Bugojno, predstavnici malonogometnih klubova Bugojna i mediji.

Nakon uvodnih riječi načelnika Hasana Ajkunića akcenat je stavljen na blokadu računa zbog kojeg je, prema njegovim riječima, NK Iskra u problemima jer ima dugovanja ukupno 281 095 KM prema sljedećim osobama: Esad Tupo 11 943,60 KM; Almir Seferović 12 300 KM; Naim Basara 248 502 KM; Trgovina Borac 2739 KM; Zijad Velagić 3583 KM i Vodovod i kanalizacija 2027,52 KM. Na ovaj iznos se zaračunava i kamata te ukupan iznos za deblokadu računa iznosi oko 700 000 KM po riječima načelnika Ajkunića.

Riješenja koja je predložio načelnik Ajkunić jesu dogovor potražitelja da se dug ublaži te da se odblokira račun Iskre i nastavi prvenstvo iako su minimalne šanse za to jer su već 2 kola odgođena dok se treće treba igrati u subotu u Cazinu protiv Krajine. Ako se Bugojanci ne pojave u trećem kolu najvjerovatnije slijedi diskvalifikacija i izbacivanje u najniži rang takmičenja a to je 2. Kantonalna liga SBK/KSB.

Riješenje koje je najrealnije za načelnika jeste osnivanje novog subjekta NK Iskra 1946 čime bi se krenulo od nule, dok bi NK Iskra pauzirao sa takmičenjem godinu dana najmanje kako bi se pokušalo iznaći riješenje da se račun odblokira i omogući učešće u takmičenjima. Dakle, suština sastanka jeste da ne ispaštaju omladinske selekcije te bi se osnivanjem novog subjekta spasila djeca koja su igrala u NK Iskra da igraju u NK Iskra 1946 do onog trenutka dok se ne odblokira račun NK Iskra.

Ako se osnuje NK Iskra 1946 sa takmičenjem bi krenuo 14.9.2019. u 2. Kantonalnoj ligi SBK. Načelnik Ajkunić je više puta potvrdio da se NK Iskra neće ugasiti niti je može iko ugasiti osim skupštine NK Iskra.

Kada su u pitanju škole fudbala, načelnik je predložio da se sve škole udruže i nakon što djeca svih škola pređu uzrast u svojim školama da istu prepuste NK Iskra zbog obostrane saradnje. Šta će biti od toga i da li će se vlasnici škola složiti sa ovim prijedlogom ostaje da se vidi u četvrtak.

Novi sastanak je zakazan za četvrtak u 10 sati gdje se svi nadaju dolasku potražitelja dugova zbog nade da se može postići dogovor jer je do blokade računa došlo zato što dugovanja nisu isplaćena potražiteljima.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o