Održan sastanak povodom izgradnje Regionalnog centra za upravljanje otpadom u Gornjem Vakufu-Uskoplju

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Dana 8. 8. 2017. godine Premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo, ministar Ministarstva prostornog uređenja, građenja, zaštite okolišta, povratka i stambenih poslova Amer Mrako, načelnici općina Donji Vakuf, Gornji Vakuf/ Uskoplje i Jajce održali su sastanak sa direktorom Regionalnog centra za upravljanje otpadom Nijazom Duratbegovićem u zgradu Vlade Srednjobosanskog kantona.

Sastanak je održan sa svrhom upoznavanja Premijera SBK i ministra sa problematikom oko izgradnje Regionalnog centra za upravljanje otpadom i budućnosti Sporazuma o osnivanju Međuopćinskog vijeća za realizaciju projekta regionalne sanitarne deponije za čvrsti otpad.

Na sastanku je dogovoreno da će općine koje su potpisale Sporazum o osnivanju Međuopćinskog vijeća za realizaciju projekta regionalne sanitarne deponije za čvrsti otpad u roku od 15 dana održati sastanak na kojem će se usaglasiti i zajednički uputiti dopis nadležnom Federalnom ministarstvu okoliša i turizma da iz domena svoje nadležnosti rješi problematiku oko izgradnje Regionalnog centra za upravljanje otpadom u općini Gornji Vakuf/ Uskoplje.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/