Održan Karate kup 18.Bugojno open u okviru manifestacije „506. Dani Ajvatovice“.

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

U subotu, 14.05.2016. godine u dvorani Kulturno-sportskog centra Bugojno, u organizaciji Karate kluba“Bugojno“, održan je Karate kup 18.Bugojno open  u okviru manifestacije „506. Dani Ajvatovice“.

Na ovom takmičenju učestvovali su  predstavnici iz 89  klubova sa 678 takmičara, koji su nastupali u katama i borbama u konkurenciji djeca i kadeti. Ovdje moramo istaći da je karate turnir Bugojno open, takmičenje sa najdužom tradicijom organizovanja  u BiH, a u okviru 18. karate kupa  Bugojno open,  održano  je Izborno prvenstvo za Djecu, jedinstvenog Karate saveza BiH,  za uzrast 11-14 godina, što predstavlja prvo zajedničko takmičenje predstavnika karate klubova sa prostora cijele Bosne i Hercegovine, čime 18. karate kup Bugojno open ulazi u historiju najtrofejnijeg BH sporta – karatea.

Da bi turnir opravdao tradiciju i kavalitet pobrinuli su se pored tehničkog organizatora KK“Bugojno“ i vrhovni sudija gospodin Husein Huzeirović i delegati takmičenja gospoda Ivan Soldo i Mladen Gvozden.

Prije samog takmičenja sve prisutne kratkim nadahnutim obraćanjima pozdravili su predsjednik OO turnira gospodin Rašid Tihak, ispred OO cjelokupne manifestacije  „Dani Ajvatovice“  gospodin Esad ef. Slipac, u ime Karate saveza BiH Predsjednik gospodin Zdenko Klepić, te Načelnik općine Bugojno gospodin Hasan Ajkunić, koji je ujedno 18. karate kup  Bugojno open proglasio otvorenim.

Organizaciju turnira pomogli su kao generalni sponzor  Općina Bugojno, zatim Potpredsjednica FBiH  dr. Melika Mahmutbegovic, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSB, Travničko muftijstvo,  Rudnik Gračanica – Gornji Vakuf-Uskoplje, Polycommerce Bugojno,  Zaštitarska agencija Alarm West,  BH Telecom,  Zec d.o.o za trgovinu i usluge.

Karate klub ”Bugojno” uručio je posebno priznanje predsjedniku Karate Saveza BiH prof.dr.Zdenku Klepiću kao i seniorskom reprezentativcu Bosne i Hercegovine Merisu Muhoviću za osvojenu srebrenu medalju na 51. Evropskom  prvenstvu Montpellier, Francuska.

Nakon završenog takmičenja, a na osnovu ostvarenih rezultata proglašen je najuspješniji klub, a to je KK“Energija“ Banja Luka.

Rezultati ostvareni na takmičenju dati su u Biltenu. Rezultate pogledajte ovdje BILTEN_18. Bugojno OPEN

[mfb_pe url=”https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1111713095518733.1073742135.867921743231204&type=3” mbottom=”50”]

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/