Odlične vijesti! Firma iz Bugojna odabrana za učešće na Expo 2020 Dubai

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Najpoznatiji svjetski sajam poduzetništva EXPO 2020 otvoren je 1. oktobra u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a na ovom sajmu, zahvaljujući Vladi ali i Skupštini Kantona Sarajevo, predstavit će se i firma za projektovanje iz Bugojna Projektovanje IN d.o.o. Bugojno koja je ispunila konkursnu proceduru koja se odvijala u dvije faze.

Direktorica Šemsa Brkić i njen suprug Faruk danas u popodnevnim satima su dobili informaciju da će firma Projektovanje IN predstavljati BiH i Bugojno na najpoznatijem svjetskom sajmu i nisu mogli sakriti osjećaj radosti te su za portal Bugojno Danas kazali:

Cilj najpoznatijeg sajma poduzetništva na svijetu jeste da se predstavi BiH u najboljem svjetlu, da se privuku strani investitori koji će ulagati u BiH. Mi smo ispred svoje firme poslali projekte koji su značajni za BiH i naše Bugojno a koji imaju za cilj da privuku milionske investicije. Projekti će biti vrlo značajna investicija za BiH te omogućavaju zapošljavanje većeg broja osoba. Želimo reći da BiH ima veliki kapacitet ulaganja i da je ovo zemlja koja pruža dosta mogućnosti za ulaganje. Osjećaj je nevjerovatan, fantastičan.”

Putovanje za Dubai je planirano u periodu 31.01. – 05.02.2022.godine. Faruku i Šemsi čestitamo od srca, ovo je veliki uspjeh za Bugojno ali i Bosnu i Hercegovinu jer su jedina firma iz Bugojna a vjerovatno i Srednjobosanskog kantona koja će predstavljati našu Opštinu na najpoznatijem svjetskom samu poduzetništva.

EXPO Dubai je događaj na kojem učestvuju privrednici iz brojnih zemalja razvijajući tako ekonomiju i privredu svoje zemlje.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/