Odlaze ljekari iz Bolnice Travnik

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Jutros je kao bomba odjeknula informacija da je Bolnica Travnik raspisala konkurs za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme dva ljekara specijaliste iz ginekologije i akušerstva u Ginekološko porođajnu službu, Javne ustanove Bolnica Travnik zbog toga što su dva ugledna ginekologa napustila pomenutu Bolnicu.

Zbog veoma malog broja ginekologa ostaje pitanje da li će Bolnica Travnik uspjeti pronaći makar jednog ginekologa i da li će se iko javiti na konkurs.

Također, izvori bliski portalu navode da je jedan od problema u travničkoj Bolnici i uslovi za rad doktora i za pacijente koji se sve više žale jer su mišljenja da nemaju potrebne uslove kako bi obavljali svoj posao časno i pošteno, a pacijenti bi trebali imati puno bolje uslove nego što sada imaju.

Svima je poznato da bugojanske porodilje zbog neuslovne Bolnice Bugojno odlaze u Travnik raditi takozvane prve porode u veoma velikom broju, a za komplikovanije i obične porode traže uputnicu i nekoliko sedmica prije termina poroda, ono što ruši ugled Bolnici Travnik jeste i ogroman broj porodilja koje se odlučuju da porod obave u bolnici Hrvatska bolnica “Dr fra Mato Nikolić” Nova Bila.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o