Objavljena vremenska prognoza za septembar

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Prema prognostičkim kartama, u periodu od 4. do 10. septembra očekuje se stabilnije vrijeme, uz postepeni porast temperaturnih vrijednosti, saopćeno je danas iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kako se navodi u saopćenju, svakodnevno su moguće povremene, slabije pljuskovite padavine, koje će od četvrtka 07.09., biti nešto izraženije na zapadu i u Hercegovini.

U jutarnjim satima biće i dalje relativno svježe, sa temperaturama od 6 do 12 u unutrašnjosti, na jugu do 17 °C. Danju toplije, sa maksimalnim vrijednostima koje će se kretati od 20 do 24 u Bosni, u Hercegovini od 25 do 28 °C. Sredinom sedmice, sa osjetnijim porastom naoblake, temperature će djelimično opasti, maksimalne u Bosni dostizaće do 20, u Hercegovini do 25 °C.

Preme aktuelnim podacima, sa prolaskom vikenda, izgledno je i jače pogoršanje koje će kulminirati početkom naredne sedmice, u ponedjeljak i utorak 11. i 12.09. 2017. godine. Veće količine padavina, lokalno i preko 60 mm, prognozirane su u dijelu jugoistočne i istočne Hercegovine.

Potom će, nakon kratkotrajne stabilizacije, od 14.09. ponovo nastupiti pogoršanje praćeno obilnijom kišom, koje će u par dana zahvatiti cijelu zemlju. Pri tome se temperaturni režim neće znatnije izmijeniti, saopćeno je iz Federalnog hidrometorološkog zavoda.

N1

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o