Objavljena konačna tabela Prve rukometne lige FBiH-Jug: MRK Iskra na odličnom drugom mjestu

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Krajem maja susretima 26.kola okončano je takmičenje u Prvoj ligi Rukometnog saveza BiH-ne, grupa Jug, ali 4 susreta nisu bila odigrana.

Komesar Lige Pero Marić naložio je odigravanje zaostalih susreta, odnosno zatražio pojašnjenje od određenih klubova zašto nisu putovali na pojedine utakmice. Uglavnom radilo se o susretima sa drugim sastavima Izviđača i Vogošće, a čiji se postignuti rezultati, obzirom da ove dvije ekipe nastupaju van konkurencije, po okončanju takmičenja brišu.

Tako je bilo i ove godine a komesar Marić je objavio konačnu tabelu na kojoj se nalazi 11 ekipa, odnosno ubilježeni su postignuti rezultati u 20 odigranih susreta.

Već od ranije bilo je poznat novi premijerligaš, a to je ekipa visočke Bosne Centrotrans koja je u 20 susreta zabilježila 19 pobjeda i jedan remi. Visočaci su remizirali jedino u susretu sa bugojanskom Iskrom koja je zauzela drugu poziciju na tabeli sa 39 osvojenih bodova. Učinak bugojanskih rukometaša u protekloj sezoni bio je 13 pobjeda, 3 remija i 4 izgubljene utakmice. Za razliku od jesenjeg dijela kada su i zabilježili 4 poraza rukometaši Iskre u proljetnom dijelu sezone igrali su kao preporođeni, i uz Visočake jedina su ekipa koja u proljetnih 10 kola nije pognute glave napustila teren.

Od ostalih ekipa s područja Srednjobosanskog kantona Jajce je sezonu zaključilo na četvrtoj poziciji, sa 37 bodova. Podmlađeni sastav gornjovakufske Sloge takmičarsku sezonu 2016./2017.godine okončao je na devetoj poziciji sa 22 boda, dok je travnički Borac zauzeo pretposljednju poziciju, odnosno deseto mjesto na tabeli, sa skromnim učinkom od tri pobjede, jednim remijem i 16 poraza, odnosno samo 10 bodova.

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/