Obilježeno 10 godina od terorističkog napada u Bugojnu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/

Delegacija Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova prisustvovala je danas obilježavanju desete godišnjice terorističkog napada na Policijsku stanicu u Bugojnu, u kojem je život izgubio policajac Tarik Ljubuškić.

Cvijeće na spomen obilježje u parku kod zgrade Policijske stanice Bugojno i mezarje u Jakliću položili su savjetnici federalnog ministra unutrašnjih poslova Enes Bezdrob i Brane Crnogorac.

Obilježavanju godišnjice prisustvovali su i načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić, policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (SBK) Faik Adilović i članovi porodice Ljubuškića.

Podsjećamo, 27. juna 2010. godine u terorističkom napadu na Policijsku stanicu Bugojno smrtno je stradao policajac Tarik Ljubuškić, teško povrijeđena policajka Edina Hindić, a lakše pet policajaca.

Optuženi za teroristički napad u Bugojnu Haris Čaušević Oks je u ponovljenom sudskom postupku osuđen na kaznu zatvora od 35 godina.

Obilježena 10. godišnjica od terorističkog napada u Bugojnu na PU/PS Bugojno u kojoj je smrtno stradao naš sugrađanin Tarik Ljubuškić

Posted by Bugojno Danas on Subota, 27. juni 2020.

klix.ba

https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/