OBILJEŽENA GODIŠNJICA OSNIVANJA OPĆINSKOG ODBORA HDZ-A BUGOJNO

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

– Organiziranjem prigodne svečanosti, u Bugojno je obilježena 25. godišnjica osnivanja Općinskog odbora HDZ-a BiH u tom gradu.

-Samo zajedništvom, snagom i radom, možemo postići rezultate koje želimo u Općinskom vijeću. Napisali smo i strategiju kojom ćemo pokušati u naredne četiri godine pozicionirati HDZ u Bugojnu. Nastojat ćemo zaustaviit trend odlaska mladih, što je, sigurno, nešto što nas i najviše boli, kao i da imamo primjerenu zdravstvenu skrb i obrazovanje na hrvatskom planu i programu. Cilj nam je, također, izgradnja neophodne infrastrukture i otvaranje novih radnih mjesta, te povezivanje s našom dijasporom, koja nam može omogućiti da imamo veći broj vijećnika i budemo nezaobilazan faktor u budućem formiranju općinske vlasti, kazao je, između ostalog, u svom obraćanju Igor Vrljić, predsjednik OO HDZ-a BiH Bugojno.

Uime osnivača ove stranke na teritoriji općine Bugojno prisutnima se obratio Ante Visković, podsjetivši da je prvi sastanak na kojem se razgovaralo o potrebi osnivanja HDZ-a u toj općini održan u motelu „Akvarijum“ 19. maja 1990. godine.

-Sastanku je prisustvovalo 27 članova, dok je Osnivačka skupština OO HDZ-a Bugojno održana 26. augusta u prostorijama Kulturno-sportskog centra – naglasio je.

Čestitajući godišnjicu OO HDZ-a Bugojno Nikola Grubešić, predsjednik Kantonalnog odbora HDZ-a BiH SBK-a, poručio je da se „ radi postizanja što boljih izbornih rezultata na lokalnim izborima, koji će se u BiH održati iduće godine, trebaju iskoristiti svi raspoloživi resursi“.

(Fena)

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/