Obilježena 24. godišnjica stradanja Hrvata s područja općine Bugojno

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Svetom misom, paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća ispred spomen obilježja na Gradskom katoličkom groblju u Bugojnu je obilježena 24. godišnjica stradanja Hrvata sa područja općine Bugojno.

Obilježavanju je prisustvovao i predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara,naglašavajući da se treba znati konačna istina i pronaći nestali Hrvati s područja općine Bugojno.

-Vlast ima određen dio odgovornosti,ali prije svega, tužiteljstva i sudovi snose odgovornost, zašto do danas nisu procesuirani oni koji su počinili ratne zločine-kazao je Marinko Čavara,predsjednik FBIH u Bugojnu.

Igor Vrljić,predsjedavajući OV Bugojno je kazao da nema političke volje da porodice saznaju istinu o svojim najmilijim, nestalim i odvedenim.

-Trebamo se ujediniti kako bi se konačno došlo do istine, da se sazna gdje su nestali,da se oni dostojno ukopaju i da se može upaliti svijeća i položiti cvijeće na njihove grobove-rekao je predsjedavajući OV Bugojno.

– Ovo je politička i sramota države u kojoj živimo. Tužiteljstvo nije neovisno, i ne radi kako treba svoj posao.Dvadeset i četiri godine nemamo nikakvu informaciju o sudbini naših najmilijih -kazala je Dijana Strujić,predsjednica Udruge obitelji,poginulih i nestalih branitelja domovinskog rata općine Bugojno.

U crkvi sv.Ante Padovanskog služena je sveta misa za poginule branitelje, civile i nestale osobe iz Bugojna, od kojih je najveći broj stradao u julu 1993.

RTV Bugojno

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/