Obavezni lanci za pet putnih pravaca u BiH

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Zbog snijega koji pada u većem dijelu BiH saobraćaj se odvija otežano i usporeno, kažu u BIHAMK-u, prenosi novinska agencija Patria.

Ugaženog snijega na kolovozu ima na većini putnih pravaca, osim u južnim dijelovima naše zemlje gdje je kolovoz pretežno mokar. Posebno otežano saobraća se na dionicama koje prolaze preko planinskih prevoja.

Izdvajamo putne pravce: Olovo-Kladanj, Novi Travnik-Bugojno, Bugojno-Kupres, Travnik-Donji Vakuf i Tuzla-Bijeljina. Na ovim putnim pravcima obavezna je upotreba lanaca za teretna motorna vozila. Zbog niskih temperatura upozoravamo i na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima kao i na mostovima i prilazima tunelima. Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno. Vozače molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu I napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7,5 tona nosivosti na graničnom prelazu Izačić. Pojačan promet vozila zabilježen je na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Bosanski Brod, Bosanska Gradiška i Orašje, a zadržavanja su u intervalima od 30 minuta do 2 sata.

krupljani.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o