Novi Pazar: Motorima krenuli put Meke i Medine da obave umru

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/bingoosmica/

Trojica motociklista, članova Moto kluba “Supoglavi“, Emir Ljajić, Rijad Rustić i Benjamin Huseinović krenuli su danas iz Novog Pazara na put dugačak više od 12.000 km, kako bi u mubarek mjesecu ramazanu obavili umru, javlja Anadolija.

Najmlađi član ove ekspedicije, Benjamin Huseinović kaže da je put na koji su krenuli iz regije Sandžak ruta života a da je njegov odlazak na umru motorom ostvarenje dječačkog sna.

“Ja sam od malena zacrtao da kada budem imao uslova uradim ovo. Za ovo smo se dogovorili pre nove godine, četiri mjeseca smo se intenzivno pripremali, dosta sredstava je uloženo i očekujemo da sve bude u redu. Mi smo spremni za ovaj hairli put, pa šta nam Allah dž.š. da. Spremni smo i na kvarove, vidjećemo šta će biti. No, što ugledamo Kabu, sve ćemo zaboraviti. To sam rekao prijateljima sa kojima putujem, ako bude bilo muka na ovom dugačkom putu sve će se zaboraviti prilikom susreta sa Kabom“, kazao je Novopazarac Benjamin Huseinović.

Motociklista Emir Ljajić posebno je obradovan jer će na putu do Meke i Medine posjetiti i treće najsvetije mesto u islamu, kompleks Al-Aksa u Palestini.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/