Novi kontejneri i kante za smeće za čišće Bugojno

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

JKP Čistoća Bugojno ovih je dana bilo angažovano na postavljanju novih kontejnera i korpi za smeće u užem dijelu našeg grada.Vrijednost projekta, u koji su uložili vlastita sredstva, je oko 15.000 maraka.

Prema informacijama koje smo dobili od v.d. direktora JKP Čistoća, Emira Sarajlića, u gradu je postavljeno 20 novih kontejnera i 20 kanti za smeće. Kako navodi, zamjena starih i postavljanje novih kontejnera u gradu, prevashodno je posljedica nemarnosti gradjana te su prinudjeni uništene kontejnere, nakon određenog perioda zamijeniti novim, a slična situacija je i kada su u pitanju kante za smeće. Naime u zimskom periodu, nesavjesni građani odlažu pepeo u kontejnere, što često dovodi do njihovog izgaranja i uništenja. Kada su u pitanju kante za smeće, kako naglašava Sarajlić, najčešće budu uništene od strane djece i mladih. Ovim putem pozvao je sve građane da ubuduće savjesnije postupaju i da povedu više računa o ovom problemu.

Inače, JKP Čistoća Bugojno ima u planu da, ukoliko budu odobrena od strane nadležnih institucija, realizira dva značajna projekta. Radi se o konačnom rješavanju pitanja nelegalnih deponija na području općine kao i projekat tzv. zelenih otoka, što predstavlja razdvajanje otpada po ambalaži.

rtv.bugojno.org

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o