Novi kapiten RK Iskra Bugojno Ajdin Velić za Bugojno Danas: Uradit ćemo sve da ostvarimo plasman u Premijer ligu BiH

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

MRK Iskra Bugojno je 1.8. startao sa pripremama pred narednu sezonu kao i pred prijateljske utakmice i turnire. Prva provjera je utakmica protiv RK Gračanica 15.08.2018. u KSC-u u 19:00. Novi kapiten MRK Iskra Bugojno je iskusni Ajdin Velić nakon što je bivši kapiten Frane Đikić prešao u redove MRK Sloga. Ajdin se pored rukometa bavi i fizioterapeutskim uslugama jer je sa svojim fakultetskim obrazovanjem stekao zvanje diplomirani fizioterapeut. Za naš portal je otkrio kakvi su utisci nakon što je postao kapiten, ciljevi ekipe za narednu sezonu, napravio je presjek od prije 10 godina kada je trenirao i danas i mnogo toga.

1. Kakav je osjećaj biti kapiten kluba u kojem treniraš i igraš, pa možemo reći slobodno, skoro cijeli period rukometne karijere?

– Biti kapiten kluba u kojem si proveo cijeli dosadašnji život je stvarno dobar osjećaj. Kada krenete trenirati neki sport, prva želja vam bude da zaigrate u prvom timu, druga je da budete dobar igrač i nosilac ekipe i onda kao kruna svega je da budete kapiten svog kluba. Mogu samo reći da sam počašćen što su uprava kluba i treneri odlučili da baš ja budem kapiten jednog sjajnog kolektiva kao što je RK Iskra.

2. Šta ćeš tražiti od svog tima na terenu sada kao autoritet na terenu?

– Iskreno, neću mnogo toga tražiti. Samo je bitno da budemo složni i zajedno u svemu, da se borimo iz utakmice u utakmicu, da igramo kao ekipa, jer rukomet je ekipni sport.

3. Kako se nova pojačanja snalaze na treninzima, jesu li sve pozicije popunjene?

– Ako se to sve ispoštuje, svi ćemo biti zadovoljni. Pojačanja koja su došla ovo ljeto su se sjajno snašla. Uklopili su se u naš tim i zajedništvo, pa mogu reći da se osjećaju kao da su tu već dugo vremena, a ne 10-ak dana. Što se tiče pozicija, sve su popunjene, ali očekujemo još jednog novog igrača uskoro, tako da sa tim novim igračem i ostalima koji se tu nalaze, imati ćemo širinu klupe koja nas i nije krasila u zadnjim godinama, a to je veoma ključno jer sezona je duga.

4. Prva provjera će biti protiv novog Premijerligaša Gračanice, šta očekujete u toj utakmici?

– Protiv Gračanice očekujem jednu dobru utakmicu, gdje rezultat nije bitan. To je prijateljska utakmica u kojoj ćemo provjeriti nove igrače i vidjeti koji su nam nedostaci, pa ćemo to pokušati popraviti do turnira koji nas očekuju krajem ovog i početkom sljedećeg mjeseca.

5. Kakva je atmosfera među igračima, na skupštini kluba koja će se održati sljedeće sedmice, bit će predstavljen novi upravni odbor sa veoma jakim privrednicima koji će podržati Iskru na putu prema Premijer ligi. Da li Iskra može u Premijer ligu i vaše viđenje toga?

– Atmosfera među igračima je na visokom nivou. Svi smo tu zajedno zadnjih godina, novi igrači su se sjajno uklopili, tako da pored toga što se družimo na terenu, mi se družimo i poslije treninga, što malo koja ekipa to ima. Na skupštini ćemo vidjeti koji su to ljudi napokon prepoznali ovaj naš projekat. Ja ispred kluba im se mogu samo zahvaliti i obećati da ćemo mi sve uraditi da bi postigli cilj koji je ispred nas, a to je naravno završiti prvi u ligi i ostvariti plasman u Premijer ligu BiH.

6. Možete li napraviti presjek vaše karijere kada ste trenirali u Iskri prije 10 godina i sada, šta se to promijenilo, kakvi su uslovi sada a kakvi su bili prije 10 godina?

– Uslovi sada su zaista fantastični. Prije 10 godina uvijek se pričalo o tome da li će biti para za igranje lige, za prijevoz i tako neke sitnice, dok je sada to sve drugačije. Iskreno nisam se nikad nadao da će se stanje promijeniti, ali hvala Bogu došlo je vrijeme i za promjene. Sada sa novom upravom to će vjerovatno ići još lakše i bolje, tako da su loša vremena iza nas.

7. Poruka za simpatizere i navijače Iskre za kraj?

– Želio bih ih samo pozvati da nas prate kao što je to bio slučaj prošlu sezonu u nekim utakmicama. Nadam se da će navijači biti nas osmi igrač na svim domaćim utakmicama, a mi ćemo im vratiti dobrim partijama i pobjedama naravno.

8. Završili ste fakultet i dobili zvanje diplomirani fizioterapeut, može li se uskladiti posao i ljubav prema rukometu, reklo bi se da imate prednost u odnosu na druge igrače jer znate kako spremiti tijelo za najveće fizičke izazove?

– Naravno da može. Sve se može uskladiti kada znate pravilno rasporediti vrijeme. Pa možda imam prednost, ali ja sam tu za sve svoje suigrače, tako da kad god imaju neke povrede ili pitanja ja sam tu da im pomognem, tako da je moje zvanje još jedan plus za našu ekipu.

Razgovarao: Admir Pilić/Bugojno Danas

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o