Nove mjere u Srednjobosanskom kantonu, policijski sat od 21:00, srednje škole prelaze na online nastavu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

S obzirom na teško stanje u zdravstvenom sistemu i činjenicu kako su bolnički kapaciteti uglavnom popunjeni premijer Kantona Tahir Lendo, sazvao je 40. vanrednu sjednicu Vlade KSB s ciljem donošenja prijedloga dodatnih mjera za suzbijanje pandemije Covid-10 na području SBK.

Dosadašnja zabrana kretanja bila je od 22 do 5 sati ujutro, a Vlada SBK je danas donijela odluku da se zabrana proširi za jedan sat dnevno, tačnije od 21 do 5 sati ujutro. Na ovaj način se ujednačilo vrijeme zabrane kretanja i s većinom drugih kantona, a dodatno su se ograničila i okupljanja u zatvorenim prostorima.

Druga značajna mjera je povratak školske nastave u srednjim školama na online platforme. Procjena je kako će se ovom mjerom najveći dio djelatnika zadržati na radu od kuće, ali i osloboditi dodatni kapaciteti prijevoznika, koji bi jednostavnije mogli prevoziti radnike.

Od ove mjere su izuzeta djeca koja prate razrednu nastavu, dakle učenici osnovnih škola, a kojima bi se na ovaj način stvorili bolji uvjeti za održavanje distance u školama, kao i roditeljima olakšalo organizaciju čuvanja.

Centralna

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o