Nova pobjeda rukometaša Iskre, vrh tabele nikad bolji za Bugojance

http://www.janj.ba/bs/article/80/grijanje-na-briket-sta-je-zapravo-briket https://www.bugojno-danas.info/kulturno-obrazovni-centar-muradija-bugojno-poziva-na-upis-za-skolsku-godinu-2019-2020/

Jučer je u KSC-u Bugojno odigran susret 20. kola između ekipa MRK Iskra Bugojno i RK Travnik. Bugojanci su slavili visokim rezultatom 36:24 (19:13).

Na početku utakmice se igralo gol za golom a onda u 20-oj minuti pri rezultati 12:11 Iskra ubacuje u veću brzinu i pravi znatno bolju gol razliku nad protivnikom. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 19:13.

U drugom poluvremenu treneri Mahmutović i Karadža pružili su šansu svim igračima koji su bili u sastavu. 

Golove za našu ekipu su postigli, Ajdin Velić i Amir Bostan sa po 7 pogodaka, Nihad Šupić 6 pogodaka, Admir Popaja 5 pogodaka, Nikola Marjanović 3 pogotka, Ahmed Destanović 2 pogotka te Marijo Grab i Sandro Šakić sa po 1 pogodak. Kod gostiju se najviše istakao Slobodan Simić sa 12 pogodaka.

Sljedeće kolo Bugojanci putuju u Mostar gdje će igrati protiv ekipe Veleža.

Stanje na tabeli nikad bolje, ekipa Radičkog izgubila od Izviđača, 4 kola prije kraja prvenstva Iskra je na 1. mjestu sa 52 boda, drugi je Izviđač sa 45 bodova, dok je treći Radnički sa 40 bodova.

Uprava kluba se zahvaljuje publici i navijačima Vandali koji nesebično i korektno pružaju podršku tokom cijele utakmice.

Bugojno-danas.info

https://www.bugojno-danas.info/novo-u-bugojnu-taxiplus-povoljna-udobna-i-sigurna-voznja-do-zeljene-destinacije' http://bit.ly/KatalogBingoJuliII'