Nogometni klub Globus Bugojno nakon mjesec dana bilježi drastične promjene

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ http://shop.janj.ba/

Ekipa portala Bugojno danas posjetila je trening nogometnog kluba Globus u KSC-u. Iako smo ranije pisali o promjeni rukovodstva tog kluba, danas smo mogli vidjeti da je promijenjena i atmosfera koja vlada u istom u odnosu na ranije.

Nogometni klub Globus nakon nešto više od mjesec dana promjene rukovodstva doživio je drastične promjene u odnosu na zatečeno stanje. Pored toga što je klub uspio razviti prijateljske odnose sa drugim nogometnim kolektivima, kako na lokalnom, tako i na širem nivou, a čega prije nije bilo, uspjeli su vratiti i veliki broj djece, formirati Savjet roditelja koji već aktivno učestvuje i prati sve aktivnosti kluba ali i već sada uzeti učešće na više turnira diljem BiH, a svakako i angažman sa više kategorija u futsal ligi koja se održava na nivou našeg kantona, a sve to u zimskom periodu koji sljeduje.

U pogledu sportskih saradnji, predstavnici nogometnog kluba Globus posebno ističu saradnju sa Ženskim nogometnim klubom Iskra, koji također trenažne procese obavlja na stadionu Hendek, gdje igrači i igračice ova dva nogometna kolektiva nerijetko imaju zajedničke treninge, ali već sada su upisali i par zajedničkih nastupa na utakmicama.

Novoizabrani predstavnici kluba tvrde da nakon dugo vremena u klubu vlada pozitivna atmosfera, da su djeca i više nego zadovoljna, ali i da saradnje sa određenim nogometnim kolektivima, naročito na lokalnom nivou, odlično funkcionišu. Klub kroz sve aktivnosti i putovanja prati i sponzor – Restoran Edge, koji obezbjeđuje hranu i piće svim našim članovima, kako na putovanjima, tako i u trenažnim aktivnostima.

U zimskom periodu, nogometaši ovog kluba trenažne procese obavljati će u KSC-u, dok će u slučaju sunčanih dana, iste obavljati na stadionu Hendek i stadionu Mladost, gdje su u prethodnom periodu trenirali.

Iz kluba pozivaju svu zainteresovanu djecu na upis subotom u 9 sati ujutro ili nedjeljom u 14 sati u dvorani KSC-a, ali također i pozivom na broj 061/437-587 ili 061/561-157, gdje možete dobiti više informacija, a svakako i na službenom profilu NK Globus Bugojno na instagramu. Danas, nogometni klub Globus pozitivan je primjer dobrog nogometnog kolektiva, koje će pod palicom novog rukovodstva i trenera sigurno uspjeti u zacrtanim ciljevima.

https://www.bugojno-danas.info/hidzama-alisa-profesionalne-usluge-hidzame-u-gornjem-vakufu/' http://bit.ly/2K82har'