Nogometašice bugojanske Iskre spremne za drugi dio sezone nakon kvalitetno odrađenih priprema

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Nogometašice bugojanske Iskre, članice Premijer ženske lige naše zemlje kvalitetno su odradile pripreme pred početak drugog dijela sezone.

Nakon dvije sedmice provedene u Bugojnu gdje smo trenirali veoma kvalitetno otišli smo na pripreme u Međugorje gdje smo imali zakazane 3 utakmice odnosno provjere. Priliku sam u svakoj utakmici dao svim igračicama, mnogo smo mijenjali, kombinovali i isprobavali“, rekao je šef stručnog štaba ŽNK Iskra Bugojno, Smajo Duraković.

Kakav je rezultat bio?

Prvu utakmicu smo igrali u Čitluku protiv ekipe Brotnjo koju smo dobili sa 4:0, dva gola je postigla Lukić, a po jedan Koluh i Goretić. Bitno je istaći i da je Hajdarević tu utakmicu doživjela povredu, prelom noge. Drugu utakmicu, dan poslije, smo igrali protiv ekipe Sloge iz Ljubuškog koju smo dobili sa 5:0, Goretić 2 pogotka, Lukić, 1 pogodak, Basara 1 pogodak i Mešić 1 pogodak. Treću utakmicu smo odigrali u Čapljini i slavili sa 3:1, Haraćić jedan pogodak i Lukić dva pogotka“, dodao je Smajo Duraković.

Kakav je osvrt na pripreme i šta dalje?

Što se tiče priprema mislim da su puni pogodak, sve utakmice smo odradili kvalitetno, sve igračice su imale priliku da se dokažu, atmosfera u ekipi je odlična. Nakon povratka u Bugojno nastavljamo punom parom raditi uz blagu regeneraciju s obzirom da smo odigrali dosta utakmica u kratkom periodu. Nakon toga ćemo vjerovatno zakazati još jednu generalku kao zadnji vid provjere pred početak sezone“, zaključio je Smajo Duraković na kraju razgovora za Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/