NK TRAVNIK upućuje otvoreno pismo rukovodstvu Nogometnog saveza FBiH

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Kao što znate, nogometaši Travnika su ove subote poraženi na gostovanju u Gradačcu kod NK Zvijezde (2:0). Stručnom analizom utakmice , zaključili smo da je naš Klub drastično oštećen sudijskim odlukama glavnog arbitra Mirze Kazlagića koji je na ovaj način direktno uticao na rezultat utakmice ali i dalji razvoj ovog takmičenja.

Sportska javnost je upoznata da do sada nismo komentarisali suđenje iako je bilo dosta nepravilnosti na utakmicama koje smo igrali u gostima ali i na domaćem terenu. Ipak, bili smo stava da svako treba raditi svoj posao, čvrsto vjerujući da se odluke donose na bazi relevantnih činjenica. Nismo se žalili na suđenje ni u prvom dijelu prvenstva gdje su se, u najmanju ruku, diskutabilne sudijske odluke na našu štetu dešavale iz kola u kolo.

Od samog početka utakmice u Gradačcu, sudija Kazlagić nam je, još jednom, dao do znanja da će upravo on biti glavni akter ovog duela. Dva crvena kartona za igrače Travnik, isključenje oba pomoćna trenera, dva dosuđena penala za domaćina, poništen gol s kojim smo poveli u prvom poluvremenu i teška povreda napadača Zukića su čvrst dokaz da je Kazaglić odgovoran za poraz naše ekipe u Gradačcu ali i za dešavanja koja će se odigrati u narednim kolima.

Ovo je kap koja je prelila čašu pa pozivamo Rukovodstvo saveza da hitno uvede red u Prvu ligu Federacije, da se odmah provede istraga o dešavanjima na terenima ali i izvan terena, također da se provede hitna istraga o načinu delegiranja službenih lica i osobama koje vrše to delegiranje. Krajnje je vrijeme da se prestane s praksom lošeg suđenja i providnog favoriziranja pojedinih ekipa.

Uvjeravamo vas da je imidž NS FBIH i Prve lige Federacije jako loš i da većina ljubitelja nogometa unaprijed zna gdje će ko pobijediti i kako će se koja utakmica odigrati. Upravo zbog toga, najviše trpe klubovi koji gube sponzore i gledatelje zbog kojih igramo.

Postavlja se pitanje da li se ova Liga igra samo za određene sudije i pojedince koji se bogate dok sve malobrojniji gledatelji bivaju izigrani a igrači iskorišteni i tretirani na najgori mogući način.

NK Travnik apeluje da se pitanje osvajača Prve lige FBiH riješi na fudbalskim terenima u poštenoj i fer igri. Sramotno je da na ishode utakmica direktno utiču pojedinci i sumnjivi dogovori. Pozivamo čelnike Nogometnog saveza FBIH da što prije urede ovu ligu i naprave je vrijednom takmičenja.

Uprava Kluba će sutra imati hitnu i vanrednu sjednicu na kojoj će biti razmatrana trenutna situacija u Prvoj ligi FBiH i donesene odluke koje će odrediti naše dalje korake po pitanju ovog takmičenja.

tntportal.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/