Nk Sport Prevent: Situacija je alarmantna, dobili smo novo rukovodstvo Općinskog Sportskog saveza koje još uvijek ne radi

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Bugojanski sport nije umro. Svaki dan imamo sve više potvrda za ovu tvrdnju. Uspješni su rukometaši, sjedeći odbojkaši, košarkaši, borilački sportovi, nogometaši… U inat onima koji bi trebali, a ipak ne vode računa o sportu.

Situacija, iako to rezultati drugačije govore, je alarmantna. Dobili smo novo rukovodstvo Općinskog Sportskog saveza, koje još uvijek ne radi, jer čeka izvještaj prošlog rukovodstva. Ono što posebno zabrinjava jeste odnos prema omladinskom sportu. Deklarativno smo uočili problem u odlasku mladih ljudi, ali ništa ne radimo da taj proces zaustavimo.

Mi u našem Klubu imamo skoro 200 dječaka, a lokalna zajednica i Sportski savez nam ne pridaju ni najmanji značaj. Kao ni naši pojedini gradski portali i Radio televizija. A od početka godine osvojili smo „hrpu“ trofeja i medalja. Od turnira u Beču, gdje smo bili jedini predstavnici Bosne i Hercegovine, gdje smo osvojili 2 ekipna pehara i jedan pojedinačni, do osvojenog Memorijalnog turnira „Elvedin Varupa“ ispred ekipa Sarajeva, Čelika i mnogih drugih, do osvojenih pehara u futsal ligi SBK u sve 4 kategorije (U8, U10, U12 i U14). A onda na red dođe i prvo mjesto na Super kupu Federacije Bosne i Hercegovine za kategoriju U12 u futsalu.I ta ista kategorija je osvojila prvo mjesto Grupe A Kantonalne omladinske lige predpionira. A onda u razigravanju za prvaka Kantona pobijedi i NK Romari i osvoji titulu prvaka Kantona. U isto vrijeme je generacija 2010 na Sporting kupu 2019. osvojila 2.mjesto i imala najboljeg igrača turnira. A za par dana će naši predpioniri put Sarajeva, na završni, federalni, turnir pobjednika Kantonalnih liga u konkurenciji predpionira u organizaciji Nogometnog saveza Federacije BiH. Ali podrške, ama baš nikakve, nemamo i dalje…
Do Načenika, čovjeka koji voli sport, nogomet pogotovo, pokušavamo doći već tri mjeseca, jer od Sportskog saveza Općine još uvijek ne možemo očekivati pomoć. I ne uspijevamo.

Nismo dobili priliku ni da nas neko primi, da se uslika sa djecom, jer radimo dobre stvari za te naše dječake i dostojno predstavljamo grad, a Bogami i državu.

Nažalost, izgleda da mi ne znamo dovoljno dobro „kukati“ i „tražiti“, pa nas stalno zaobilaze. I nemamo veze sa političkim partijama, možda nam je i to hendikep.

Možda će ovaj apel natjerati odgovorne da nas bar dostojno isprate u Sarajevo, da dječacima požele sreću… A širom BiH, i još šire, prepoznati smo kao veoma dobro organizovan Klub, koji uvijek, u svim natjecanjima, igra veoma bitnu ulogu. Rasadnik smo igrača, bolje reći servis za školovanje igrača za NK „ISKRA“ (kadeti i juniori), jer mi sami ne možemo financijski pratiti te kategorije. I sa postojećim jedva izlazimo na kraj, kada su financije u pitanju. I gdje god da dođemo, svi naš poštuju i cijene, osim u našem gradu.

Za osvojeno prvo mjesto u kategoriji predpionira Kantona SBK, dobili smo čestitke iz cijele Bosne i Hercegovine i šire, samo ne iz našeg grada.
Ovo je ujedno i apel za pomoć i dostojan odnos prema Klubu koji sve svoje obaveze prema državi, Savezu, svojim dobavljačima izvršava na vrijeme, Klubu koji je bezbroj puta do sada osvjetlao obraz grada i države, svima onima kojima je bitna budućnost naših najmlađih…

Sportski pozdrav!!!

Uprava Nk Sport Prevent

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o