NK Sport Prevent: Ne želimo učestvovati u osnivanju novog kluba Iskra

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/ https://www.facebook.com/livnobus/

Saopćenje za javnost

NK Sport Prevent je od samog osnivanja bio neopravdano zapostavljen i sa veoma malom pomoći od bilo koga.

Sve što je naš Klub postigao, a nećemo navoditi sve uspjehe, nekih 140 ekipnih pehara, od kojih moramo istaknuti da smo dva puta bili viceprvaci Federacije, tri puta prvaci Kantona, osvojeni turniri u zemlji i inozemstvu, su isključivo zasluga naše Uprave (kako sadašnje, tako i prošle), trenera i najvažnije naših roditelja i dječaka-nogometaša. Pravilno uspostavljen sistem rada, stalna edukacija trenera i kvalitetan rad sa djecom, kako u pedagoško-odgojnom, tako i u sportskom segmentu, su potvrđeni kao ispravni, jer smo za 7 godina postojanja odškolovali 10-tak igrača koji će, ako Bog da, potpisati profesionalne ugovore, neki su već i potpisali, čak i u inozemstvu.

U vezi sa odrzanim sastankom o osnivanju novog nogometnog kluba u Bugojnu, obabještavamo naše članove, sponzore i simpatizere, da više na sastancima nećemo prisustvovati, jer nismo spremni uništiti vlastiti Klub, koji malo po malo gradimo i uspijevamo napredovati iz godine u godinu.

Napominjemo, naš Klub svake godine traži korištenje stadiona za treninge, međutim, možemo ga dobiti samo za odigravanje utakmica. Zbog toga smo prisiljeni plaćati zakup terena dr.Sadagiću i jako skupe usluge prijevoza dječaka do terena i natrag.

Zbog svega navedenog, odlučili smo se povući iz osnivanja novog Kluba, a mi ćemo nastaviti davati svoje igrače koji izadju iz pionira NK Iskri, ma kako se ona zvala, kao i dosad što smo radili.

Uprava NK Sport Prevent

https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/