NK Iskra u subotu starta sa pripremama, ni najveći optimisti ne vjeruju u bolje dane kluba

Foto: Sportsport.ba
https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Sa pripremama će u subotu početi nogometaši bugojanske Iskre. Plavi sa Jaklića trenutno su član Druge lige Zapad, te su već nakon prvog dijela sezone bez ambicija za plasmanom u viši rang.

Trener Safet Kmetaš u subotu će održati prozivku, a klub je do sada napustio samo Adnan Tajar koji je odlučio uzeti papire, te karijeru nastaviti u Njemačkoj.

Kada je igrački kadar Bugojanca za drugi dio sezone, mnogo je nepoznanica. Plavima su pojačanja svakako potrebna, ali ista je teško očekivati s obzirom da Bugojanci nemaju ni Upravu kluba, dok je račun kluba blokiran već duže vrijeme.

Navodno, sve će biti jasnije nakon famozne Skupštine kluba koja bi trebala biti održana u martu. Ipak, ni najveći optimisti u Bugojnu ne vjeruju da će za Iskru doći bolji dani, a sve zbog katastrofalne dugogodišnje politike koja je sport u Bugojnu srozala na niske grane, pa samim time i NK Iskra.

I sami navijači Iskre, popularni “Vandali”, već duži period bojkotuju susrete voljenog kluba tražeći ostavke onih koji su renomiranog člana nogometne karte bivše Jugoslavije napravili klub koji već odavno na izdisaju.

Samir Mlaćo/Sportsport.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o