NK Iskra i petu pripremnu utakmicu zaredom pobijedila, u subotu počinje prvenstvo, na Jaklić dokazi Kiseljak

Naša ekipa je danas odigrala generalnu pripremnu utakmicu na pomoćnom terenu FK Velež Mostar. Protivnik je kvalitetna ekipa FK Klis koja se nalazi u vrhu tabele Jug. Naša ekipa je pobijedila rezultatom 2-1. Golove su postigli Alen Jusufbašić i Haris Seferović. NK Iskra je vodila 2-0 do 80-tih minuta.

Ovo je peta pobjeda nogometaša Iskre prije početka drugog dijela sezone koji počinje u subotu 14.3.2020. na Jakliću dočekujemo ekipu NK Kiseljak.

Očekujemo pun stadion Jaklić ali i klub Janus isti dan kada će biti organizovana Plava noć za pomoć Iskri od strane privrednika, sponzora i mnogih drugih.

Ovim pobjedama Iskra je pokazala da nije privatno vlasništvo niti Davora niti bilo koga već da ima zdravu upravu, trenera i igrače koji su apsolutno spremni za nastavak sezone i nove pobjede a od naredne sezone i borba za ulazak u viši rang.

Sve to je moguće ukoliko općinsko vijeće Bugojno podrži upravu Iskre da nastavi sa glavnim ciljem a to je renoviranje stadiona Jaklić i vraćanje Iskre na stare staze slave kada je uživala ugled jugoslavenske sportske javnosti.

Bugojno-danas.info