NK Iskra 4 kola prije kraja prvenstva na korak do titule (ANALIZA)

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Danas je odigran susret Druge lige FBiH – Zapad između Viteza i Busovače gdje je Busovača slavila sa 0:3 te time Iskri stvorila velike šanse na putu prema Prvoj ligi Federacije BiH.

Jučer je Iskra odigrala neriješeno sa Ključem 2:2 te se nalazi na prvom mjestu tabele sa 46 bodova, 5 više od drugoplasirane Krajine, i 6 bodova više u odnosu na Vitez koji je danas poražen i donjovakufski Radnik koji dijeli treće mjesto sa Vitezom.

Sljedeće kolo na Jaklić dolazi Bratstvo iz Bosanske Krupe koje se nalazi na 9. mjestu tabele. U prvoj utakmici Iskra je osvojila bod, rezultatom 0:0.

Nakon Bratstva Bugojanci će putovati u Vitez na derbi protiv istoimene ekipe koja se nalazi na trećoj poziciji sa 40 bodova, 6 manje u odnosu na Iskru. U Bugojnu je Iskra u tvrdoj utakmici bila bolji tim na terenu pobjedivši FK Vitez rezultatom 1:0.

U pretposljednjem kolu Iskra dočekuje Krajinu iz Cazina koja ima 41 bod i nalazi se 5 bodova iza Iskre. Neugodan protivnik od kojeg je Iskra izgubila 2:1 u gostima. Nadamo se da će Plavi proslaviti titulu sa navijačima na Jakliću u utakmici sa Krajinom.

U posljednjem kolu Iskra će igrati u gostima protiv NK Busovača koji se se nalazi na 5. mjestu sa 35 bodova. Na Jakliću je rezultat bio 2:1 za Bugojance.

Treba napomenuti da sljedeće kolo Krajina gostuje u Busovači koja je danas pobijedila Vitez u gostima dok ekipa FK Vitez gostuje Vitezu iz Bužima, ukoliko Krajina i FK Vitez izgube, Iskra će već pobjedom protiv Bratstva potvrditi ulazak u Prvu Ligu FBiH sa 49 nedostižnih bodova.

Želimo svu sreću našim momcima i nadamo se velikoj podršci sa tribina Jaklića u subotu 13.05. u 17:00 protiv ekipa Bratstva.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/