NiP Bugojno najoštrije osuđuje ponašanje Načelnika i uprave NK Iskra

Bugojno
https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Općinsko povjereništvo Naroda i Pravde najoštrije osuđuje ponašanje načelnika općine Bugojno Hasana Ajkunića i Predsjednika UO NK Iskra Ivoš Davora, zbog nemogućnosti da se NK Sport Prevent omogući igranje utakmica na gradskom stadionu Jaklić.

Ovim putem ponovo vas podsjećamo da je gradski stadion Jaklić u vlasništvu općine Bugojno. Načelniče općine, iako ste usmenim putem dali saglasnost Sport Preventu, zbog čega se ta saglasnost ne realizuje. Tko vam je važniji, ponašanje jednog pojedinca ili interes mnoge djece.

Podsjećamo javnost da je Statutom općine Bugojno određeno: Imovinom Općine upravlja i raspolaže Općinsko vijeće na način i pod uslovima propisanim zakonom i ovim Statutom. Općinsko vijeće je dužno upravljati i raspolagati imovinom Općine brižno i prema načelima dobrog domaćina, postupajući u skladu sa zakonom i drugim propisima. Općinsko vijeće može ovlastiti općinskog načelnika da upravlja imovinom Općine u granicama ovlaštenja.

Općinski načelnik je dužan najmanje jednom godišnje izvijestiti Općinsko vijeće o stanju općinske imovine.

U skladu sa navedenim Narod i Pravda će pokrenuti pitanja kako se upravlja i raspolaže imovinom općine Bugojno. To iz razloga, što je ovo grad svih građana, a ne pojedinaca koji uživaju privilegije vladajuće oligarhije.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o