Nikšić: Okanite se SDP-a, recite građanima šta ste do sada uradili

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Predsjednik SDP-a, Nermin Nikšić, govoreći za N1 kazao je da vladajućoj koaliciji ponestaje ideja, dok se BiH nalazi u bezizlaznoj situaciji.

Kazao je da je vrijeme za polaganje računa, a vladajućima je poručio: “Okanite se SDP-a i kažite građanima šta ste uradili”.

“Svako malo prozivaju kroz medije za ono što nisu uradili, i proizvaju prethodnu vladu i SDP. Ja ne želim građane opterećivati tom pričom, mi smo radili i gradili, nosimo teret odgovornosti za ono što je urađeno i što nije urađeno”, kazao je Nikšić.

“Mi smo izgradili 60 kilometara autoputa, a oni 60 metara trotoara. Mi smo dizali penzije, vraćali dugove koji su nam ostavili SDA i HDZ”, izjavio je Nikšić.

U razgovoru sa Zvonkom Komšićem kazao je da je pozvao čenike da se izjasne, da li oni stoje iza ove vlade, parlamentarne većine, premijera i slično.

“Nama je cilj da do 2018. godine nanesu što manju štetu građanima”, izjavio je Nikšić.

“Mi smo spremni učestvovati u izradi novog izbornog zakona, mi nećemo zakon koji će BiH podijeliti i dovesti do gorih rješenja”, kazao je dodavši da je SDP spreman da kao opozicija bude dio rješenja.

“Prijetnje da će BiH biti pretvorena u Mostar je nešto što zaslužuje pažnju javnosti. Izbora će biti”poručio je Nikšić.

On se nada da će građani repoznati da SDA i HDZ nisu ispunili obećanja, a obećao je i formiranje građanskog bloka lijevo orijentiranih partija koje dijele vrijednosti antifašizma.

“Svi oni koji žele biti dio bloka – dobro su došli, DF, Građanski savez i ostali”, izjavio je Nikšić.

Kazao je da pretpostavlja da će taj blok imati zajedničkog kandidata za Predsjedništvo BiH, ali još je rano govoriti o imenima. O tome će više govora biti nakon zajedničke sjednice partija u septembru.

A da li će imati kandidata za bošnjačkog ili hrvatskog člana Predsjedništva BiH?

“Nismo se opredijelili još, možda će biti dva”, kazao je.

Za kraj je poručio: “Ne osporavamo nikome ništa, svako može da bude dio nacionalnog korpusa, ali vrijeme je da postanemo malo više Bosanci i Hercegovci”.

(ba.n1info.com)

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/