Nijemci upozoravaju: Pronašli smo kancerogene sastojke u ovim čokoladama!

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Testiranje koje je u Njemačkoj provela organizacija za zaštitu potrošača Foodwatch pokazalo je kako su Kinder čokoladice i još dva druga brenda pozitivni na kancerogenu supstancu, javlja RT

Organizacija za zaštitu potrošača u Njemačkoj je u nekoliko vrsta čokoladica, među kojima su i one Kinder Riegel pronašla kancerogene supstance te traži njihovo povlačenje s polica prodavaonica.

Testiranje koje je u Njemačkoj provela organizacija za zaštitu potrošača Foodwatch pokazalo je kako su Kinder čokoladice i još dva druga brenda pozitivni na kancerogenu supstancu, javlja RT, prenosi Net.hr.

Točnije riječ je o Ferrerovom proizvodu Kinder Riegel, Lindtovom Fioretto Nougat Minis i Rübezahlovim čokoladicama Sun Rice Classic Schokohappen koje su kontaminirane takozvanim aromatskim mineralnim uljima (MOAH)i zasićenim mineralnim uljima (MOSH).

Stoga Foodwatch traži da se povuku s polica prodavaonica. “Proizvođači su odgovorni za veliko zanemarivanje. Umjesto da povuku proizvod polica i upozore kupce tvrde kako je sve legalno”, izjavio je John Heeg iz Foodwatcha.

U Foodwatchu su testirali više od 20 različitih vrsta čipsa, grickalica i čokolada i pronašli sporno ulje koje u može nanijeti dugoročnu štetu organima i i biti itekako rizično kada su u pitanju djeca.

“Ne postoje prihvatljive razine mineralnih ulja koje se mogu nalaziti u hrani i konzumirati”, izjavio je Heeg za njemački The Local.

Kinder Riegel, koji je jedan od najprodavanijih čokoladnih brendova u Njemačkoj, imao je najgore rezultate pri ispitivanju.

depo.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/