Nevjerovatna priča iz našeg grada: Na humanitarnom koncertu se zaručila tri para

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U nedjelju je u restoranu Memix u našem gradu održan humanitarni koncert za teškog oboljelog dječaka Kenana Sarajlića. Veliki broj naših sugrađana, ali i okolnih gradova te onih iz dijaspora koji će novogodišnje praznike proslaviti u našem gradu odazvao se koncertu te su organizatori, Udruženje žena Đerđef Bugojno, na kraju bili zadovoljni odazivom ali humanošću koji su svi gosti pokazali.

Ipak,  pored dobrog odaziva građana, još jedan detalj obilježio je koncert. Naime, tri para odlučila su se zaručiti  baš na ovom koncertu, a sve na ideju predsjednice bugojanskog Udruženja Đerđef i humanistice godine Šide Kalbić. O čemu se zapravo radi te kako je došlo do ovog  pomalo nevjerovatnog scenarija za naš portal otkrila je predsjednica Kalbić.

–          Mnogi ljudi koji su dugo vremena uz nas i prate nas kao humanitarnu organizaciju željeli su da znaju šta se dešavalo prethodnih godina u  našem udruženju. Ja sam im ispričala priču o slučaju Selima Dautovića koji je teško obolio i trebao je ići na transplataciju bubrega koja je koštala 40.000 Eura jer nije imao donora. Mi smo u međuvremenu pravili humanitarne akcije i govorili da za Selma treba da se održi koncert i ja sam napravila koncert. Selim je imao djevojku koja tu večer nije došla na koncert, a meni je rekao da bi on donirao sav novac za nekog drugog  jer mu nije stalo do života s obzirom da ga je djevojka ostavila. Radilo se o tome da su njeni roditelji saznali da je Selim bolestan te nisu željeli  imati zeta koji ide na dijalizu.  Počela sam da pričam o tome i svima na našem koncertu sam rekla da sam na humanitarnom koncertu Selima oženila sa njegovom sadašnjom suprugom, te da je  to  bilo prije tri godine. Ispričala sam im da je Selim prije 15 dana dobio bubreg od svoje supruge i imaju  sina te je to jedna veoma sretna porodica, ističe Kalbić te nastavlja nevjerovatnu priču.

–          Kada sam to ispričala na našem nedjeljnom koncertu, usput sam ih pitala da li sada ovdje ima neko ko bi se uzeo. Prvi se javio par koji se ranije posvađao, žena se nakon toga udala i  ima sina iz prvog braka, a njen momak kojeg je  na koncertu odabrala mi je prišao  i kazao da bi on bio najsretniji da Selma uda za njega te da bi za nju dao život. Ja sam pitala gdje je ta žena, a on je rekao da se nalazi ovdje te sam je ja pozvala i on je kleknuo i pitao je da li želi da bude njegova supruga. Pristala je i odlučila da se uzmu. Ja sam im darovala dvije tradicionalne narodne nošnje a svi humanisti su bili oduševljeni.  U međuvremenu javio se i drugi par koji  se nekada zabavljao a zatim posvađao i sinoć su se  oni pomirili i zaručili. Treći par dolazi iz Gračanice i dobili su nagradu zlatare Hadžić koja nas vjerno prati i ja sam mislila da su oni već skupa, ali sam poslije saznala da je ona njegova djevojka. Rekla sam  da im doniram srebreni prsten ako se zaruče i oni su pristali te smo ih ispratili aplauzom. Počeli su da se grle i plaču i to su tri porodice koji su na humanitarnom koncertu odlučile da kroz život idu zajedno, kazala je Kalbić te dodala.

–          Ja ću pozvati njihove roditelje, mladence ću otići  obići  i predložiti im da vjenčanje bude za jednu noć. Da se napravi svadba i da ta tri para u januaru to urade zajedno. Sretna sam zaista što sam to sve napravila za jednu noć. 

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/