Žalba na odigranu utakmicu MNK Basara-MNK Villa grande,Šadrvan

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

-Organizacionom odboru Memorijala Admir Ljubuškic Sutak
-Disciplinskoj komisiji,
-Generalnom sponzoru memorijalnog turnira,
-Bugojanskim medijim-portalima,
-Svim objektivnim ljubiteljima malog nogometa

Predmet:Zalba na odigranu utakmicu MNK Basara-MNK Villa grande,Sadrvan

Postovani,

Koristim priliku da uložim zalbu na gore pomenutu utakmicu uz molbu da se po istoj pismeno očituje disciplinska komisija turnira.

O B R A Z L O Z E N J E

Na odigranoj utakmici sudija gdin Zec Irfan je DIREKTNO odlucio “pobjednika” utakmice svojim tendeciozno-navijačkim sudjenjem.
Isti sudija u 90-oj sekundi svira nepostojeci penal protiv ekipe MNK Villa grande. Po prvi puta vidimo da onda isti sudija mijenja svoju odluku. U toku cijele utakmice napravio je dvadesetak gresaka i to uvjek na stetu MNK Villa grande (auti, faulova, korneri.)

Vrhunac njegovog sudjenja su bili izvodjenje penala. Poslije izvedene 3 serije penala ekipa Villa grande u toj seriji vodi 3:2 (odbranjen jedan penal).
Krece četvrta serija koju izvodi igrac MNK Basara broj 3, a tom prilikom mu penal brani golman MNK Villa grande sto znaci pobjeda i prolaz MNK Villa grande.
Medjutim tada na scenu stupa nazovimo ga sudija koji poništava odbranu penala iz samo njemu poznatih razloga i onih koji ga podrzavaju a sa sportom najmanje imaju veze.Drugi kolega sudiha mu se smije na njegovu odluku.
Poslije takve odluke i kradje uz unesenu nervozu mojoj ekipi utakmica i penali odlaze u drugom pravcu sto je za krajnji rezultat imalo NEZASLUŽENI dalji prolazak MNK Basara.

Objektivna i sportska publika koja je bila do kraja popunila tribine stadiona ce se sloziti sa ovom zalbom i konstatacijama. Neobjektivnu publiku i ne zelim uvjeravati u ove izgovorene rijeci.

Iz gore navedenih razloga od disciplinske komisije zahtjevam da ovu zalbu usvoji i donese sljedece disciplinske mjere:

  1. Da pobjednikom utakmice proglasi MNK Villa grande/Sadrvan koja je to na terenu POBJEDOM i zaslužila

2.Diskvalifikacija pomenutog sudije gdina Zeca do kraja turnira i naredne 3 godine.

Ili

3.Zahtjevam da se odigra nova utakmica sa istim sastavima (bez novih imena) ekipa uz podmirenje troskova objema ekipama od strane organizatora turnira.
Na istoj utakmicu da se karte ne naplacuju. Na terenu ko izgubi utakmicu uz objektivno sudjenje casno i posteno da čestita protivniku-pobjedniku.

4.Da se ekipi MNK Villa grande od strane organizatora turnira podmire troskovi odigrane utakmice u iznosu od 770 KM te da se ista sredstva daju u dobrotvorne svrhe. Isti toliki iznos ce i predstavnik ekipe MNK Villa grande donirati. Donaciju uruciti potrebnoj osobi-ustanovi po zelji i odluci organizatora turnira.

Zbog reputacije i odrzavanja legalnosti turnira nadam se da ce disciplinska komisija sa velikom ozbiljnošću razmotriti ovu zalbu i donijeti casnu i pravednu odluku.

U suprotnom haram Vam bilo utrošena svaka marka od MNK Villa grande na turniru.

I na kraju bez obzira na Vasu odluku sportski pozdrav svim casnim ljubiteljima malog nogometa uz opasku:Mrtav bio kada se vise na ovaj turnir prijavio.

U prilogu i fotografija u trenutku poslije odbranjenog penala koja je nastala kod navodnog “spornog” momenta.
Na istoj se vidi da je poslije idbranjenig penala lijeva nova golmana na gol-liniji.

U Bugojnu
27.07.2022 god.

Dostaviti:
-Svima pomenutim u naslovu

Predstavnik MNK Villa grande-Sadrvan

Kemal Durakovic

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o