Nesreća kod Jajca: Iz Vrbasa izvučen crveni Clio, tijelo muškarca nađeno u vozilu, GSS Bugojno na licu mjesta

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezadom_-2/

Crveni Renault Clio koji je danas sletio s magistralnog puta M16 u rijeku Vrbas, u blizini tunela Tuk, u općini Jajce, izvučen je iz vode oko 18 sati. U vozilu je bilo tijelo jedne osobe.

Nije poznato da li je u automobilu bilo još osoba Nije poznato da li je u automobilu bilo još osoba
Rusmir Prohan, portparol MUP-a Srednjobosanskog kantona, rekao je da je tijelo muškarca pronađeno na suvozačevom mjestu.

-Tijelo je pronađeno na mjestu suvozača, ali ne znamo da li se zaista radi o suvozaču ili je u pitanju vozač, jer nemamo informacija koliko je osoba bilo u automobilu. Još ne znamo ni identitet osobe čije je tijelo bilo u vozilu – rekao je Prohan za Faktor.

Nakon nesreće angažovano je više ekipa, ronioci iz MUP-a ZDK, pripadnici Jedinice za podršku SBK, članovi rafting klubova iz Jajca i Donjeg Vakufa, kao i dizalica iz lokalnog preduzeća.

-Članovi rafting klubova su pretražili teren u dužini od oko tri kilometra do brane i trenutno pretražuju obalu, a ronioci nisu nisu imali uslova za rad zbog loših vremenskih uslova i kiše koja je zamutila Vrbas, tako da će potragu nastaviti najvjerovatnije sutra – kazao je Prohan.

Na licu mjesta je bila Gorska služba spašavanja Bugojno gdje su skupa sa kolegama iz Jajca u čamcu vršili dužnost.

faktor.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/