Nermin Šehović: Nisam kandidat za člana Predsjedništva BiH!

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Nermin Šehović je kazao da nije kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Šehović kaže da on nije kandidat Stranke za Bosne i Hercegovine.

– Neću uopšte da komentarišem neke stvari tamo, ja nisam predao svoju izjavu za tu kandidaturu – kazao je Šehović i nastavio: 

Nisam stranački policajac. Policajac je u službi svih stranaka. Po vjeroispovjesti musliman, etnički Bošnjak, po nacionalnosti Bosanac i Hercegovac. Dakle, ja sam policijski službenik, radim redovne poslove, zadatke u interesu svih građana. Ne želim da se moje ime na određene načine sa polu-informacijama barata i dovodi u kontekst nekih, da kažem, predizbornih političkih stvari, jer ja nisam političar.

Nije htio da komentariše da je zloupotrebljen i kaže da on ne može biti kandidat sve dok ne podnese ostavku na poziciji državnog službenika.

Podsjećamo, jučer je tokom dana predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić za N1 kratko rekao da je podnesena kandidatura Nermina Šehovića za člana Predsjedništva BiH ispred te stranke. Federalne uprave policije (FUP) naredila je, nakon medijskih natpisa da je Nermin Šehović kandidat za člana Predsjedništva BiH ispred Stranke za BiH, istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti.

Šehović je upitan za motive objave Efendića, kao i to da li je kontaktiran od strane predsjednika Stranke za BiH. 

– – Molim vas. Mene ko podržava, ko podržava BiH, da li pojedinac, da li grupa građana, Facebook grupa, da li neka stranka, ko god podržava neke stvari koje ja radim, ja to poštujem, ne ulazim u to. Neću uopće da komentarišem neke stvari tamo. Ja nisam predsao svoju izjavu vezanu za tu kandidaturu – odgovorio je Šehović.

Na pitanje da li je tražio objašnjenje od Efendića, Šehović je poručio da “ništa neće da traži, da nije njegov posao da to traži”.

Avaz

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o