Nermin Osmanović otpad prikupljao 15 godina pa osnovao vlastitu kompaniju

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Zaposlio sebe, dvojicu sinova, dvojicu braće i komšije, i sve osigurao, a i plaće su redovne

Dobojlija Nermin Osmanović (39) skoro 15 godina radio je za druge. Prikupljao je otpad ili, bolje rečeno, sekundarne sirovine za druge, a onda se prije šest godina odlučio osnovati vlastitu kompaniju „Nerko“, sa sjedištem u Doboju. Zaposlio je sinove, braću i komšije i krenuo u vlastiti biznis.

Pokreni se

Danas je Nermin uspješan poduzetnik, a ni kriv ni dužan, zahvaljujući Ambasadi SAD u BiH i kampanji „Pokreni se“ SAD, postao je popularan. Nije političar, a njegova fotografija se nalazi na velikim bilbordima diljem naše države.

Skroman je ovaj Dobojlija, s kojim smo razgovarali u unajmljenom prostoru u Maloj Brijesnici u Doboj-Istoku.

Radnici imaju osiguran i topli obrok, piće te prijevoz kući. Avaz

– Potez da samostalno krenem u prikupljanje, sortiranje i plasman sekundarnih sirovina bio je presudan. Zaposlio sam sinove Damira (22) i Fikreta (18), braću Kasima i Mevludina i dvojicu komšija.

Svi smo osigurani, posla ima, plaće su redovne i solidne. Imamo i svoje saradnike koji nam isporučuju prikupljeni otpad. I cijena nije loša, kilogram željeza pola marke, bakra 12,5 maraka i tako redom – kazao je Osmanović.

Ponosan na sve

Ističe kako je ponosan na ono što radi, što od otpada čisti naše rijeke, jezera, livade. Kaže da posla ima napretek, a pod zakupom su mu dvije lokacije, u Doboju i Doboj-Istoku. Za svoje radnike, osim plaće, osigurali su svaki dan topli obrok, osvježavajuće piće i prijevoz kući u Doboj.

Pomažu Romima u Doboju

Na otkupnoj stanici u Gračanici zatekli smo dvojicu sakupljača otpada Valerija Osmanhodžića i Alena Osmanovića iz Gračanice. Toga dana njih dvojica su predala firmi „Nerko“ robu i zaradila 152 marke.

Nermin, radeći ovaj posao i kao predsjednik Udruženja Roma „Zlatni točak“, obilato pomaže Romima u Doboju u vidu paketa prehrambenih proizvoda.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/