Nermin Nikšić: Odazvat ćemo se pozivu SDA i jasno saopćiti svoj stav

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Nakon što su dobili poziv od SDA na razgovore o koaliranju i formiranju vlasti, stigao je i zvanični odgovor iz SDP-a. Predsjednik Nermin Nikšić oglasio se na svom “Facebook” profilu, a odgovor prenosimo u cijelosti:

– Bili smo ponosni Bosanci i Hercegovci sinoć u Beču. Čestitke našim “Zmajevima” od Edina i Mireta, pa do svakog igrača na terenu i klupi, a posebno stručnom štabu  s Robijem Prosinečkim na čelu. Još su jednom pokazali da su ponos države kad se onako bore za dres s državnim grbom. A više od 20.000 Bosanaca i Hercegovaca na tribinama pokazalo je kakvi smo kada dišemo kao jedan.

Danas se vraćamo i odmah povratak u surovu stvarnost, odmah politički spinovi. Naime, dobili smo zvaničan poziv SDA da dođemo na razgovore. I ništa u tome ne bi bilo sporno, čak bi se moglo smatrati početkom uspostavljanja novih standarda u odnosima političkih partija.

Mi smo stalno ponavljali kako pobjednici trebaju preuzeti odgovornost i formirati vlast ako mogu. Ako ne razgovaraju predstavnici političkih partija i stranaka, teško da iko može napraviti vlast.

U tom duhu spremni smo da se odazovemo i na poziv SDA. Ali opet imamo klasičnu manipulaciju od SDA, koja činjenicu da su poslali poziv za razgovor prikazuju kao gotovu stvar i već uspostavljenu koaliciju. U nemogućnosti da svima koji su me zvali i slali poruke odgovorim direktno, želim jasno poručiti na ovaj način.

Odazvat ćemo se pozivu SDA, saslušati kakvo je viđenje relativnih pobjednika oko formiranja vlasti i jasno saopćiti svoj stav.

Međutim, upravo zbog ovakvog medijskog spina i pritiska SDA, želim jasno poručiti kako ni na koji način nećemo izdati i ostaviti na cjedilu ljude s kojima ovih dana intenzivno radimo na formiranju većina i vlada u kantonalnim skupštinama, zaključuje Nikšić na svom Facebook profilu.

avaz.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o