Nepopravljivi serijski lopov Marijo Dadić (29) iz Bugojna ponovo uhapšen

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Nepopravljivi serijski lopov Marijo Dadić (29) iz Bugojna, nastanjen u Mostaru, kojega su zbog provalničke vještine prozvali Pink Panter, ponovno je uhićen.

Ovoga puta u širokobriješkom selu Uzarići koje je policija munjevitom brzinom preksinoć blokirala nakon dojave mještanina koji je uočio provalu u jednu privatnu kuću. Samo zahvaljujući takvoj suradnji građana i policije, zaustavljen je svega kilometar dalje u plavom ford focusu s plijenom, zlatninom i ostalim.

Ispostavilo se da mu to nije prva krađa u ovom kraju, što je naknadno i priznao. Inače, nedavno je odslužio tri i pol godine zbog čak 35 krađa u domovima imućnijih Mostaraca. S njim je tada uhićena i njegova polusestra, ali je zbog nedostatka dokaza, ubrzo puštena.

On je već slovio kao rekorder po najvećem broju rasvijetljenih provala što ih je netko počinio u Mostaru, a šteta se procjenjivala na 300.000 KM. Dadić je i ranije “stanovao” u zeničkom zatvoru, gdje je odslužio i jednu petogodišnju kaznu. Nakon svakog uhićenja otkrivao je i kome je sve prodavao zlato, tehniku, slike, alat…, a novac bi uglavnom trošio na provode i plaćanje smještaja.

Birao je kuće u prigradskim naseljima po čitavoj Hercegovini u kojima je, po izgledu, pretpostavljao da žive imućniji ljudi. Uglavnom ih je obilazio u sumrak i provjeravao ima li ukućana, kao i otvorenih prozora ili vrata, pa noću “operirao”. U nekim slučajevima je zatekao vlasnike na spavanju, ali to ga ni najmanje nije brinulo.

Budući da nakon ovog “fantoma” nije bilo vidljivih tragova provale, u mnogim je obiteljima nastao problem jer su oštećeni sumnjali da ih potkradaju vlastita djeca.

Vecernji.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/