NEOBIČNA SVADBA U KALESIJI: Istog dana, 8.8. ove godine, dva brata se oženili

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/ https://www.facebook.com/livnobus/

Jedna svadba je bila drugačija od svih ostalih tog dana, ali i drugačija od svih ostalih ovoga ljeta. Naime, u subotu 8.8.2015. dva brata iz kalesijskog naselja Sarači, Eldin i Džemail Hukeljić, su imali zajedničku svadbu.

Većina Kalesijaca će reći da ljeto u Kalesiji obilježe svadbe. Naime, čini se da je ljeto 2015. oborilo sve rekorde kada su u pitanju svadbe, a 8.8. (subota) ove godine je vjerovatno oboren rekord svadbi u jednom danu.

Jedna svadba je bila drugačija od svih ostalih tog dana, ali i drugačija od svih ostalih ovoga ljeta. Naime, 8.8.2015. dva brata iz kalesijskog naselja Sarači, Eldin i Džemail Hukeljić, su imali zajedničku svadbu.

Eldin (1987.) je oženio Belmu Zulić iz Miljanovaca, dok je mlađi Džemail (1990.) oženio Selmu Bajrić iz Gornjih Vukovija.

Svadba-BelmaEldin-SelmaDzemail-4

Prije zajedničkog veselja u restoranu “Senad od Bosne” na jezeru Modrac, ova dva mlada bračna para su obavili šerijatsko vjenčanje u džamiji u Raicima Gornjim.

Sretni mladenci su za “medeni mjesec” izabrali Dubrovnik. Pogađate, zajedno.

Sretno mladenci :) :)

Izvor: doznajemo.com

https://www.bugojno-danas.info/od-1-oktobra-obuka-za-cnc-programera-operatora-u-srednjobosanskom-kantonu https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija/