Nema novca za prijevremene izbore za načelnika Kupresa

https://www.bugojno-danas.info/novo-u-dstore-ne-trebate-platiti-skuplje-najjeftinije-mjesto-za-tehniku/' https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/

Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj sjednici donijela Odluku o odgađanju prijevremenih izbora za načelnika Općine Kupres zakazanih za nedjelju, 9. februar 2020. godineKao razlog odgađanja izbora navedeno je da nisu ispunjeni uvjeti iz člana 1.2a stav (3) i člana 1.2b Izbornog zakona BiH, odnosno nisu osigurana finansijska sredstva.

Prema danas donesenoj odluci, Općina Kupres dužna je osigurati finansijska sredstva u roku od 10 dana, odnosno najkasnije do 30.12.2019. godine.

Tek po osiguranju finansijskih sredstava, Centralna izborna komisija BiH će donijeti odluku kojom će utvrditi novi datum održavanja prijevremenih izbora za načelnika Općine Kupres, ali ne samo zbog finansijskih sredstava već i iz razloga što u propisanim rokovima nije bilo prijavljenih političkih subjekata za učestvovanje na prijevremenim izborima, naveli su u saopćenju iz CIK-a.

klix

https://bit.ly/2A1012f https://www.paypal.me/BugojnoDanas1